Президенът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата в отделните европейски

...
Президенът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата в отделните европейски
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА поиска помощ в борбата с расизма

Президенът на УЕФА Александър Чеферин прикани държавните управления в обособените европейски страни да стартират война против расизма, с цел да не се позволяват повече подиуми като тези от дуела сред България и Англия в София в понеделник.

Европейската подготовка на два пъти беше спирана през първото полувреме поради расистки викания от страна на почитателите по трибуните, а тематиката за расизма завладя страниците на европейския щемпел и остави на назад във времето изрателния триумф на англичаните с 6:0.

"Повярвайте ми, УЕФА желае да направи всичко, с цел да унищожи тази болест по футбола ", съобщи Чеферин пред Асошиейтед Прес.

"Ние не може да си позволим да се задоволим със сегашните ограничения и би трябвало да бъдем доста по-решителни. Цялото футболно семейство - от ръководители, през треньори и играчи до почитатели, би трябвало да се обединим и да работим с държавните управления и с неправителствени организации, с цел да поведем война против расистите и да маргинализираме техните отвратителни възгледи ", съобщи още словенецът.

“Футболните асоциации не могат сами да решат този проблем. Правителствата на обособените страни би трябвало да вършат повече в тази област”, добави боса на европейския футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР