Презареждането на резервоара за течност за чистачките трябва да бъде

...
Презареждането на резервоара за течност за чистачките трябва да бъде
Коментари Харесай

Цветът на течността за чистачки всъщност има ли значение? Оказва се, че да.

Презареждането на резервоара за течност за чистачките би трябвало да бъде част от седмичната ви рутинна поддръжка на автомобила. В множеството случаи дестилираната вода прави добре работата. Става друго, в случай че живеете тук-там с извънредно горещо или студено време.

Предлаганите в комерсиалната мрежа течности за чистачки могат да създадат повече от това да оказват помощ на чистачките да изчистят стъклото от прахуляк, нечистотия и замърсители. Тъй като течностите за чистачки се оферират в разнообразни цветове и формули, огромното многообразие може да затрудни избора коя течност за чистачки е най-хубава за вашия автомобил.

Освен това няма общоприет цвят за течности за чистачки, само че инспекцията на етикета разкрива смисъла.

Подобно на двигателните масла в стандартни, полусинтетични и изцяло синтетични смеси, течностите за чистачки имат разнообразни смеси за унищожаване на леда, разтваряне на инсекти и така нататък Всяка има друг цвят и всяка формула работи по друг метод.

Различните цветове на течностите за чистачки

Течностите за чистачки могат да бъдат в синьо, оранжево, зелено, жълто или лилаво. Синьото е най-често срещаното и нормално е със общоприет обезмаслител. Докато при някои марки значат зелени течности за чистачки като такива за унищожаване на инсекти. Оранжевите или жълтите са за шофиране през целия сезон или през лятото. В взаимозависимост от марката лилавата течност за чистачки е за топене или зимно шофиране и има свойства да защищава течността от заледяване в мразовит климат.

Тъй като течностите за чистачки се оферират в доста цветове и типове, смесването на течности от разнообразни цветове нормално не е целесъобразно. Това обаче няма да повреди трайно колата, чистачките или стъклото. Единственият минус при смесването на течности за чистачки с разнообразни цветове е капацитетът за понижаване на обещаните преимущества на всеки артикул.

Например смесването на синьо (стандартно) със зелено (отблъскващо насекоми) може да понижи свойствата за разчистване на инсекти. Смесването на лилаво (зимна смес) с жълто (всесезонно) може да бъде пагубно при студено време.

Най-добре е да избягвате смесването на течности за чистачки, само че съществуването на течност за чистачки в резервоара е по-добро от водата. Изборът на какъв цвят течност за чистачки зависи от приложението или преобладаващото време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР