Презареждане на почвата. По естествен начин. Учени от университета в

...
Презареждане на почвата. По естествен начин. Учени от университета в
Коментари Харесай

Зелена светлина: Презареждане на почвата

Презареждане на почвата. По натурален метод. Учени от университета в Плимът настояват, че са намерили решение за изтощените аграрни площи. Защо е значимо откритието им ли? Огромна част от почвата на Земята е болна, поради големите количества въглероден диоксид, които гълтам от атмосферата, поради пестицидите, с които се обработват посевите и поради куп още действия на хората.

Д-р Марк Фицсимънс, началник на план за обогатяване на почвите: Искаме да създадем почва, която да е с по-добри характерности даже от естествената.

Създадената от английските учени почва съдържа растителни останки, глина, пясък и кори от дърветата.

Д-р Марк Фицсимънс, началник на план за обогатяване на почвите: Да, почвата, която ние сътворяваме, съдържа главно глина и пясък. Растителните останки, обаче, са доста значим детайл, а те могат да се набират отвред. От градината, от семействата. Отвсякъде.
Покривът на университета в Плимът е трансфорат в лаборатория, в опит да се открие най-подходящата консистенция.

Д-р Риъчъл Уормингтън, началник на научно звено: Използваме останки, които нормално отиват на сметището. Ние, обаче, им даваме опцията те да се трансфорат в лечебно средство за изтощените почви.
Като за начало английските учени оферират презареждането на почвата да стартира от мини и изтощени от фабрики региони. Преди да се премине, обаче, към всеобщото торене, би трябвало да завършат тестванията в Университета.

Учените ще следят по какъв начин се отразяват сушата и влагата на новата почва и до каква степен тя се въздейства от климатичните промени. По калкулации на Организация на обединените нации, в случай че почвите по света продължат да умират със същите темпове, то след 60 години има заплаха горният почвен пласт на Земята да изчезне изцяло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР