През ​февруари продължават грижите за гъстия и за пикирания разсад

...
През ​февруари продължават грижите за гъстия и за пикирания разсад
Коментари Харесай

Заложете семената за ранните зеленчуци

През ​февруари не престават грижите за гъстия и за пикирания разсад в култивационни уреди. Извършва се сеитба на домати, пипер, патладжан, ранно зеле, салата и други за произвеждане на разсад. Пикира се разсадът, засят през януари.

Започва сеитбата ​на лука за произвеждане на арпаджик или непосредствено за глави лук. Полагат се първите грижи за луковите семенници, като преди сеитба се прави отнасяне с фундазол за предотвратяване от заразяване с бяло и сиво изгниване, фузарийно увяхване и други Семената на доматите, пипера и патладжана се обработват с химикали от рода на бордолезов разтвор 1%, Топсин М 0,1% и други Разхвърлят се примамки за поповото прасе.

При първа опция при стопляне луковичните семенници се подхранват с амониев сулфат, след което почвата се разрохква, с цел да се усили аерацията. Това мероприятие стопира развиването на сивото изгниване.

При стопляне на времето може да се пристъпи към засаждане на картофите. Рътените клубени се преглеждат за болести от фамозно изгниване и фитофтора. Загнилите се отстраняват. В слънчеви дни към края на месеца стартира да лети чесновата муха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР