През зимните месеци, когато имунитетът ни е нисък, а отвсякъде

...
През зимните месеци, когато имунитетът ни е нисък, а отвсякъде
Коментари Харесай

Тази бабина рецепта с черна ряпа лекува кашлицата и болното гърло

През зимните месеци, когато имунитетът ни е невисок, а отвред ни нападат вируси, кашлицата, болното гърло, запушеният нос и високата температура са наши неизменими спътници. Има доста способи да се оправим с тези неприятни признаци, само че от време на време познатите ни медикаменти не правят работа.

Тогава на помощ идва един доста остаряло средство, с който бързо да забравим с всички тези неприятни положения. Става дума за домашния сок от черна ряпа, който прави чудеса при проблеми на дихателните пътища.

Черната ряпа има мощно антибактериално деяние. Освен всичко тя укрепва отслабената имунна система. Нейните свойства са били употребявани още от нашите баби, които са извличали сок от черна ряпа при упорита кашлица, ангина, бронхит.

Ето и по какъв начин да си приготвите сами чудодейния домакински сок от черна ряпа:

Първото, което би трябвало да извършите, е да си набавите черна ряпа. Измийте я добре, след което отрежете капаче от региона, в която се намира дръжката.

От долната част също резнете малко, тъй че ряпата да може да стои изправена. След това издълбайте дупка в нея, като внимавате да не нарушавате целостта ѝ. Напълнете отвора с първокласен мед (не го препълвайте) и поставете назад капачето.

Оставете ряпата по този начин няколко часа, до момента в който образува сок в отвора. Той е прелестен на усет и е доста лечителен. Взимайте от него по 1 лъжичка през час и при потребност допълвайте с още мед. Много скоро ще почувствате облекчение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР