През зимните дни се нуждаем от повече енергия, за да

...
През зимните дни се нуждаем от повече енергия, за да
Коментари Харесай

Какви храни да ядем през студените зимни дни?

През зимните дни се нуждаем от повече сила, с цел да се стоплим и от повече витамини, минерали, макроелементи, въглехидрати и протеини.

През този сезон разнообразието от плодове и зеленчуци е по-малко, в сравнение с през лятото и е изцяло допустимо организмът ни да покаже недостиг на витамини и минерали . Най-често ни липсват витамин Е, С и Д.

Затова е хубаво да включим в хранителния си режим повече яйца, зеле, репички, грах, моркови, портокали. Освен това през студените зимни месеци е добре да консумираме повече риба и картофи.
 ряпа Thinkstock/Getty Images
Мазните риби - сьомга, скумрия, сардини, риба звук са отличен източник на мастни киселини като Омега – 3 и са от значително значение за вярното действие на клетките. Те укрепват имунитета и ни оказват помощ да се преборим с бактериите.

Месото и млечните артикули  осигуряват на тялото ви нужните протеини.

Необходимо е да обърнем внимание на храните, които ще ни оказват помощ да се противопоставим на зимните настинки. Ето някои от тях:

Чесън

В него се съдържа естественият антибиотик алицин, който оказва помощ да се предотвратят затрудненията след грип и простуда.
 грип Thinkstock/Getty Images
Кисело зеле

Киселото зеле е един от най-важните източници на витамин С през зимата, на каротин, В1, В2, РР, К.

Картофи

Картофите съдържат доста калий, който усъвършенства кръвообращението.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР