През зимата всички желаеме да ни е топло, само че

...
През зимата всички желаеме да ни е топло, само че
Коментари Харесай

Хитри начини как да ни е топло през зимата

През зимата всички желаеме да ни е топло, единствено че не всеки път можем да си го позволим и непрекъснато се постанова да пестим. Все още веднъж има начини, с които отоплението може да ни излезе по-евтино. Сигурно имате много познати, които имат камина или парно и все се оплакнат, че им е студено, пък сметките - високи.

В идващите редове ще ви посочим няколко съвета, с които можете да спестите от отопление и все пак да ви е топло.

Да влагаме в дограма

Вътрешната и външна изолация е основна за запазването на топлината. Ако не можете да си позволите да сложите нова дограма, то тогава минимум уплътнете ръчно прозорците, така че топлината да не излиза навън. Най-добре е да го извършите със силикон. Важно е да се запуши всяка една дупчица, така че да не духа. Плътните завеси също са позитивен вид.

Да не покриваме радиаторите

Логично е да са инсталирани под прозореца, където падат завесите. Това въпреки че е проблем, тъй като част от топлината остава измежду завесата и прозореца. Също по този метод там се крият и мухи, които спят зимен сън. Когато въпреки че е топло, те се задействат. Хубаво е да отоплявате правилно цялото помещение, без да се концентрира топлината само на едно място.

Климатиците би трябвало да работят непрестанно

Може и да ви звучи налудничаво, единствено че всяко спиране и пускане на климатиците харчи много повече ток от това да работят непрестанно. Можете да ги настроите на по-слаба мощ, така че да поддържат относителна топлина. Настройте струята надолу, а не към тавана. Това е и чудесна идея да попитате ученика си у дома защо и да договарянията материала по физика. Важно е и да почиствате климатиците непрекъснато и да се сменяте филтрите непрекъснато, за да не се задържа прах и повреждат самите тела.

Да проветряваме непрекъснато

Проветрявайте непрекъснато и не изключвайте климатика, дори да ви няма фамозно време. Причината е, че още един път ще се харчи ток. При печката и камината не е възможно, защото е рисково. Вече сте се охарчили за климатик, затова е от голяма важност да го употребявате по предназначение. Ако изключите и климатика, когато е най-студено, той може и да се повреди.

Използвайте слънцето

Когато е слънчево, махнете щорите и оставете светлината да влезе. Така помещението ще се затопли естествено и в този ден може да не употребявате други електроуреди.

Не размразявайте на стайна температура

Това също лишава от топлината. Оставете ги първо в хладилника, а в резултат ги извадете. Същото се отнася и за студената каса с бира.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР