През зимата навсякъде се носи аромат на мандарини. Те са

...
През зимата навсякъде се носи аромат на мандарини. Те са
Коментари Харесай

Направете си освежаващ мандаринов тоник за кожата

През зимата на всички места се носи мирис на мандарини. Те са се трансформирали в знак на зимните празници. Мандарините са вкусни и потребни, служат като ароматизатор за къщата, а също така са и доста потребни в грижата за реализиране на мека и гладка кожа. Използвайте цитрусите в козметиката и си направете маска за коса или лице, а може и скраб за тяло. Подготовката е бърза и лесна. Получените артикули пък са ефикасни, а също ухаят прелестно.

Корите на мандарината се употребяват най-често за ароматизатори. Могат да бъдат сложени на всички места и ароматът им се носи в продължение на дни. Ползват се обаче освен за ароматерапия. Може да ги ползвате  и за изработката на мандаринов тоник за лице. Обелете една мандарина за задачата и залейте корите ѝ с кипяща вода.
Тайните за красива кожа на японките, които да приложите вкъщи
Японките са известни с съвършената си кожа – гладка, свежа, хидратирана, с еднакъв загар, чиста и без диря от недостатъци и петна...
Прочети повече
Оставете по този начин за към половин час. Отцедете след това водата през марля. По този метод ще премахнете дребните късчета, намиращи се отвътре на кората. Така ще получите цитрусов тоник, с който е добре да обтривате лицето заран и вечер благодарение на памучен тампон. Мандариновите кори са наситени с фибри и витамин C. Те освежават и се стягат порите на кожата. Не забравяйте обаче да съхранявате тоника в ледник в продължение на не повече от една седмица.

Може да употребявате мандарината в грижата за лицето и като маска. Изсушете кората от един плод, след което я смелете в кафемелачка. Ще стане на прахуляк. Смесете една супена лъжица  с 1 ч.л. заквасена сметана и 1 разрушен яйчен жълтък. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да подейства за 15-20 минути. Накрая изплакнете с топла вода.

Ако страдате от мазна кожа, ще ви помогне примес от една мандарина, 2 с.л. кисело мляко и лимонен сок. Смачкайте сърцевината на плода и я разбъркайте с киселото мляко. Добавете няколко капки лимонен сок. Може да употребявате един яйчен белтък, вместо кисело мляко, в случай че не разполагате с продукта. Разбъркайте до приемане на хомогенна примес. Нанесете на лицето за 15-20 минути, а след това изплакнете с хладка вода. Маската стеснява порите и отстранява мазния искра по лицето.

В случай, че кожата ви е суха, мандарините отново могат да оказват помощ. Направете си маска с ексфолиращ резултат. Тя ще отстрани мъртвия пласт кожа. Прави я по-гладка и сияйна. Нарежете на дребно или настържете една обелена мандарина. Добавете към нея 1 ч.л. сметана и 1 с.л. ечемик или овесени ядки. Смелете ги авансово в блендер. Разбъркайте добре сместа. Нанесете по лицето благодарение на леки масажиращи придвижвания. Така ще ексфолирате кожата. Почакайте 15 минути и свалете с тампон или забрадка, а по-късно измийте с топла вода.
5-те най-хубави домашни средства за грижа за кожата през зимата
Природните артикули ще ви оказват помощ да премахнете от кожните проблеми, които ви изтезават през зимните месеци. С настъпването на зимата...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР