През зимата настинките, грипът, коронавирусът и други болести се разпространяват

...
През зимата настинките, грипът, коронавирусът и други болести се разпространяват
Коментари Харесай

Пет лесни начина за предотвратяване на настинка, грип и коронавирус

През зимата настинките, грипът, коронавирусът и други заболявания се популяризират по-бързо, в сравнение с през другите сезони. Много от нас се заразяват с вируси, тъй като имунната ни система е неефективна. Как да помогнем на имунната система да не се сблъска с някакъв тип респираторно заболяване.

Хигиена

Мийте по-често ръцете си със сапун или дезинфектант за ръце на алкохолна основа, споделят лекарите. Също по този начин е значимо да се избърсват повърхности, с които има постоянно взаимоотношение, и да се заобикаля контакт с заболели хора.

Укрепване на имунитета

През зимата би трябвало да се храните уравновесено и да приемате витамин D. Можете също по този начин да пиете други хранителни добавки, само че тази точка би трябвало да бъде разисквана с Вашия доктор.

Физическата интензивност и престоят на чист въздух също имат добър резултат върху положението на имунитета.

Съответствие с водния баланс

През зимния сезон не забравяйте за водата, с цел да избегнете дехидратация. Достатъчните течности оказват помощ в битката с инфекциите и поддържат температурния баланс.

Медицинско лекуване

Ако вирусът въпреки всичко ви е настигнал, не би трябвало да го пренебрегвате и да чакате заболяването да премине сама. Аптеките продават огромен брой медикаменти без рецепта, които ще оказват помощ както за намаляване на кашлицата, по този начин и за облекчение на хода на болестта като цяло.

В домашната аптечка постоянно би трябвало да има парацетамол или ибупрофен против температура и болки и специфични таблетки за смучене или таблетки срещу кашлица.

Самопомощ

Почивка, душ с гореща пара за навлажняване на дихателните пътища, витамин С от плодове и зеленчуци за подсилване на имунитета, солена вода за изплакване на носа и топли питиета за усмиряване на възпалено гърло ще ви оказват помощ да се справите сами с настинката или грипа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР