През юни в област Монтана са регистрирани 65 пътно-транспортни произшествия,

...
През юни в област Монтана са регистрирани 65 пътно-транспортни произшествия,
Коментари Харесай

Черна статистика: 65 катастрофи са станали през юни в Монтанско, един човек е загинал

През юни в област Монтана са регистрирани 65 пътно-транспортни катастрофи, от които 17 тежки, стана ясно от доклада на Министерство на вътрешните работи за интервала.
В пътните произшествия е умрял един жител, 20 са ранените. В съпоставяне със същия месец на миналата година, ПТП-тата са били с 6 повече, починали с 3-ма по-повече, ранените с 3-ма по-малко.
През месеца са открити 3 077 нарушавания на водачите, за които са формирани 1 063 акта, 481 фиша и 1 658 електронни фиша.
Установените нарушавания за скорост са 1 658. 6 водачи са санкционирани за шофиране с над 50 км/ч по отношение на скоростното ограничаване. Най-голям е броят на водачите, които са го надвишили с до 30 км/ч – 1 496. За неспазване на преимущество, знаци и сигнали са санкционирани 144 лидера, за неизползване на колани или каски – 210. С нередовни пътни документи са хванати 158 от тестваните. За погрешно прекъсване и паркиране са глобени 74-ма. През месеца са открити 24 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и 67 неправоспособни водачи, санкционираните без застраховка „ Гражданска отговорност” са 43. Глобени са и 37 пешеходци.
През месеца са издадени 176 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по Закона за придвижване по пътищата. 90 са краткотрайно отнетите шофьорски книжки, от които 53 - за неплатени санкции, 18 - за липса на застраховка „ Гражданска отговорност” и 18 за шофиране след приложимост на алкохол, 1 лидер е хванат да кара след приложимост на наркотични субстанции. От придвижване краткотрайно са спрени 39 пътни транспортни средства. Прекратена е регистрацията на 47 пътни транспортни средства. Проведени са 25 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижване по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР