През юни стотици австралийци се редиха на опашка, някои цяла

...
През юни стотици австралийци се редиха на опашка, някои цяла
Коментари Харесай

Неудържимият възход на маратонките

През юни стотици австралийци се редиха на опашка, някои цяла нощ, с цел да си купят маратонки Yeezy Boost 350 V2 Black Static на Adidas сега, в който бъдат пуснати за продажба. Преди да се наредят на опашката, искащите трябваше да се записват за лотария, с цел да получат правото да придобият заветния чифт. Обувките се продаваха за неколкостотин $, а в този момент към този момент се търгуват при цени до 2070 щатски $.

Приключението, което човек трябваше да преживее, с цел да се снабди с някоя от лимитираните бройки на модела, създаден от рапъра Кание Уест, не е изолиран случай. Хората от дълго време са подготвени да стигнат надалеч, с цел да се снабдят с най-новия модел. Съобщения за всеобщи сбивания, породени от напора за нови маратонки, има още от 80-те години на предишния век.

На хората, които желаят " да се наредят " на по-подредена опашка, интернет предложи специфични осведомителни услуги и известия, които да оказват помощ на запалянковците да получат мечтаното. А някои уеб сайтове поясняват отношението към маратонките като към активи на фондовия пазар.

Как обаче любовта на обществото към маратонките се съчетава с осъзнаването на екологичната и човешката цена на потреблението?

Дълга история

Първите леки спортни обувки се появяват в Англия през 30-те години на 19 век, когато занаятчия от Ливърпул прави обувка от ленено платно и подметка от вулканизирана гума. Така се ражда истинската плажна обувка на викторианската междинна класа.

До края на века в Обединеното кралство и Съединени американски щати са създадени разнообразни стилове в отговор на разцвета на спортове като тичане, тенис, скокове и ветроходство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР