“През юни месец 2018 година внесох аналогичен законопроект. От цялото

...
“През юни месец 2018 година внесох аналогичен законопроект. От цялото
Коментари Харесай

Симеонов за Левски: Мисля, че държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини

“През юни месец 2018 година внесох подобен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за страната. Така че недейте чака оттук насетне някой да премисли, изключително пък аз.” Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов във връзка измененията в Закона за хазарта, с които се не разрешава осъществяването на лотарийни игри от частни компании, съобщи кореспондент на Novini.bg.
Попитан с какво ще бъде потребен на страната новият законопроект, Симеонов съобщи: " С това, че ще приключи едно плячкосване в региона на
хазарта и ще насочи едни доста съществени финансови запаси към спорта в България, към здравето на България ".

В коментар на информацията, че почитателите на футболния Левски са обезпокоени и ядосани от това, че законопроектът би могъл да докара до банкрута на клуба, Симеонов уточни, че всяко от тези изказвания предстои на инспекция. Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството във връзка с Левски. Определено аз на думите на главния спонсор не мога да имам вяра, защото към този момент има много разминавания в цифрите, които той и неговите глашатаи загатват. Защото се приказва, че Национална
лотария е внесла 70 млн. такси за 2019 година, а съгласно справката на Комисията по хазарта са внесли 19,7 млн. Вижте какви са разминаванията. Така че за мен би трябвало да се сложи под подозрение всяко изказване по въпроса за спонсорирането на Левски – дали е толкоз значимо и дали то дефинира съществуването на тима. Във всички случаи обаче мисля, че страната няма да допусне ликвидирането на един тим по финансови аргументи. Ако те сами си го създадат с техните резултати, това си е техен проблем, като във всеки състезателен клуб, сподели Симеонов.

Лидерът на НФСБ разяснява и думите на предприемача и притежател на Левски Васил Божков, че страната му пречи и с този закон евентуално се цели удряне по бизнеса му. По думите на Божков инструментът за това е Симеонов. Аз не мога да бъда безстопанствен инструмент. Мога ли да бъда инструмент на някого, както ме познавате – на Бойко Борисов или на някой различен? Смятате ли, че може да ми бъде насочен подобен укор? Това, което върша, е продължение на това, което съм почнал да върша във връзка с битката с тази модерна проказа –
хазарта. Тази битка е в синхрон и с нашата стратегия, а мисля, че и с морала на всеки виновен човек, уточни Валери Симеонов.

Той акцентира, че законопроектът не е удар по частния бизнес. Има едни закони, които са основани в услуга на избрана компания и съответно лице по време на държавното управление на Орешарски и които да бъдат изменени. Рано или късно това ще стане. Дай, Боже, това да бъде променено по най-бързия метод, съобщи зам.-председателят на Народното събрание.

Аз върша това, което би трябвало да направя и давам отговор пред личната си съвест. Нека сътрудниците от ГЕРБ и от всички останали партии, в това число от Българска социалистическа партия, също да дават отговор пред личната си съвест, разяснява Валери Симеонов.

По мотив възможна среща сред премиера Борисов и почитателите на Левски Симеонов съобщи: " Никой не търси среща с мен. Мисля, че законопроектът е явен, безапелационен, понятен. Това изяснява за какво никой не търси среща с вносителя, в тази ситуация с мен, а с кого ще се среща министър председателят Борисов си е негово право и негов ангажимент ".

По думите му основаването на изпълнителна организация за
хазарта, каквото е предлагането на финансовия министър, ще е задоволително, с цел да се контролира пазарът. Тогава цялата отговорност ще падне върху страната и държавните институции и няма да има никакво размиване на отговорността. Защото в тази ситуация веднъж имаме калпаво основано и лобистко законодателство, повторно имаме една Комисия по хазарта, чиято работа също е под доста съществени подозрения, най-малко като виждаме какви констатации има за невнесени налози и за одобрение на налози и доклади на компании, които са нечетливи. Например докладът на Национална лотария е неразбираем и това е признато и от Комисията по хазарта, и от органите на Национална агенция за приходите.

Публична загадка е, че Комисията по
хазарта е съществено пробита в интерес на един главен състезател в хазартния отрасъл, уточни водачът на НФСБ. По думите му измененията в Закона за хазарта не опонират на Конституцията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР