През юни "Индустриален холдинг България" АД е придобил (с приключил

...
През юни "Индустриален холдинг България" АД е придобил (с приключил
Коментари Харесай

Индустриален холдинг България пази в портфейла си 4.82 млн. собствени акции

През юни "Индустриален холдинг България " АД е придобил (с завършил сетълмент към 30 юни) още 69 910 лични акции при приблизително претеглена цена от 1.006 лева за дял, оповестиха от някогашния приватизационен фонд. Сделките са по отношение на взетото решение за назад изкупуване.

По този метод общият брой на притежаваните лични акции към края на шестия месец е 4 825 224 броя акции. Това пък значи 4.49% от капитала на сдружението, който се състои от 107 400 643 безналични поименни акции с право на глас с номинална стойност 1 лева всяка, които се търгуват на Българска фондова борса. Най-голям акционер в холдинга е "Буллс " АД, компания която директно и непряко посредством дъщерно сдружение, има 41.62% в "Индустриален холдинг България " АД, които, с оглед разпръснатата акционерна конструкция на компанията като някогашен приватизационен фонд с над 50 000 акционери и кворумите на общо заседание на акционерите през последните две години, са разрешавали упражняването на мажоритарен избор и де-факто надзор в общото заседание на "Индустриален холдинг България " АД.

"Венсайд Ентърпрайзис " има 6.60% от капитала, само че защото "Буллс " АД е 100 % притежател на "Венсайд Ентерпрайзис Лимитед ", то управлява и притежаваните от последното акции в холдинга. "ДЗХ " АД има дял от 8.34%, а други по-малки акционери са притежатели на останалите 50.04% от книжата с право на глас.

Към края на март "Индустриален холдинг България " АД има девет директни дъщерни сдружения и 12 непреки дъщерни сдружения, дружно наричани "групата ". Предметът й на активност включва произвеждане и търговия в региона на тежкото машиностроене, корабостроене, кораборемонт, морски превоз, пристанищни услуги, проектантски услуги, поддръжка и ремонт и други услуги.

"Индустриален холдинг България " АД приключи тримесечието с консолидирана чиста облага от 1.6 млн. лева при 4.250 млн. лева позитивен финансов резултат за същият интервал на предходната година.

За последните пет финансови години "Индустриален холдинг България " не е изплащал дивиденти на своите акционери. Редовното общо заседание, което се организира на 20 юни, реши облагата на сдружението за 2018 година, в размер на 5 891 558,81 лева, да остане като неразпределена в запасите на сдружението. Акционерите освободиха от отговорност за активността им през миналата година членовете на Надзорния и Управителния съвет на компанията. Заедно с това те дефинираха месечно заплащане на членовете на двата управителни органа на сдружението за тази година в размер на 1000 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР