През юни 2025 г. гръцките данъчни власти ще пуснат в

...
През юни 2025 г. гръцките данъчни власти ще пуснат в
Коментари Харесай

Гърция пуска ново електронно оръжие за събиране на дългове

През юни 2025 година гръцките данъчни управляващи ще пуснат в употреба нова електронна система за конфискация на имущество на длъжници Eispraxis. Това ще ви разреши да съберете най-пълната информация по отношение на имуществото на длъжниците, както и техните разходипозволяващ оптимално дейно лишаване на имущество в интерес на страната.

ΑΑΔΕ( самостоятелен орган на публичния доход) приготвя " Биг Брадър " за повече от 3,5 милиона данъкоплатци с задължения към данъчните управляващи, пускане на електронната инвентаризация освен просрочени отговорности, само че и информация за приходи и имущество, заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

В края на 2023 година 3,5 милиона гръцки данъкоплатци дължат 104,5 милиарда евро на страната. Това съставлява към 60% от Брутният вътрешен продукт на Гърция. Механизмът за събиране на налози е заздравен посредством системата Eispraxis. Това е новото електронно оръжие, което гръцката данъчна администрация употребява от началото на новата година за намиране на длъжници и събиране на задължения от тези, които могат да си разрешат, само че не извършват отговорностите си към данъчните управляващи.

Наблюдение в действително време

Всеки дебитор ще бъде проследен в действително време и според от държанието му Eisxpaxis автоматизирано ще конфискува банкови сметки и активи, ще организира търгове и ще ползва възобновяване на налози към погашение на дълга.

Новата електронна система ще " вижда " профила на всеки дебитор, ще ревизира финансовото му положение, получавайки информация за приходите и имуществото му от всички осведомителни системи на гръцката данъчна администрация - Taxis, Icisnet, Elenxis, както и от трети страни: заможен указател, заем институции, придвижвания по сметки, регистрират и обобщават всички покупки, нотариуси, фондова борса, ERGANI, GEMI и др.) и обменят тези данни и информация със страните членки на Европейски Съюз.

За всеки дебитор ще бъде основано електронно досие, в което в действително време ще се актуализира информация за хода на погасяването, спазването или неспазването на договореностите, както и дейностите и ограниченията, подхванати от органите по събиране. В същото време Eispraxis разрешава автоматизирано събиране на вземания, а в подтекста на насилственото събиране на вземания (запор, запор, търгове на активи на длъжници) се употребяват нови способи и технологии.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР