През юни 2023 г. общият показател на бизнес климата запазва

...
През юни 2023 г. общият показател на бизнес климата запазва
Коментари Харесай

Бизнес климатът през юни запазва равнището си от предходните месеци

През юни 2023 година общият индикатор на бизнес климата резервира почти нивото си от предходния месец (фиг. 1), като усъвършенстване е записано само в търговията на дребно.

Фиг. 1. Бизнес климат - общо

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ остава на равнището си от май. Според промишлените бизнесмени има известно понижение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с по-неблагоприятни упования за активността на предприятията през идващите три месеца.

Основните усложнения за предприятията не престават да са свързани с несигурната икономическа среда и дефицита на работна мощ, като през последния месец се следи намаляване на отрицателното влияние на първия фактор.

По отношение на продажните цени в индустрията прогнозите на мениджърите са за леко покачване, макар че преобладаващата част от тях плануват те да запазят своето ниво през идващите три месеца.

Строителство

През юни съставният индикатор „ бизнес климат в строителството “ понижава с 2,3 пункта, което се дължи на неподходящите оценки и упования на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР