През юни 2020 г. в област Враца са регистрирани 61

...
През юни 2020 г. в област Враца са регистрирани 61
Коментари Харесай

Кошмар във Врачанско: 61 катастрофи окървавиха пътищата в областта през юни

През юни 2020 година в област Враца са регистрирани 61 пътно-транспортни катастрофи, от които 19 са тежки, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
При злополуките е погубен един и са ранени 29-ма. В съпоставяне със същия месец на миналата година, ПТП-тата са били с 7 по-малко, починалите са с двама по-малко, а ранените са с 20 повече.
През месеца за открити нарушавания на водачите са формирани 581 акта, 1 526 елементарни фиша и 2 668 електронни фиша, издадени за открити нарушавания на скоростта.
Установени са 17 лидера, използвали алкохол. За неизползване на предпазни колани и каски са наложени 114 санкции, за недееспособност – 28, за шофиране без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ – 21.
През месеца са издадени 219 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по ЗДвП, като са прекъснати регистрациите на 20 автомобила. Проведени са 40 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижване по пътищата. Изпратени са 39 сигнални писма за обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата.
През първите шест месеца на годината броят на пътнотранспортните катастрофи в региона е 328, от които 74 са тежки. Загиналите жители в произшествия на пътя са 6-ма, а ранените са 93. В съпоставяне с миналогодишният интервал ПТП-тата в региона са равни, тежките произшествия – със 8 повече, ранените - с 27 повече, а починалите са с четирима по-малко.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР