През юни 2019 г. Raytheon и United Techologies обявиха, че

...
През юни 2019 г. Raytheon и United Techologies обявиха, че
Коментари Харесай

BAE Systems ще придобие GPS бизнеса на Collins Aerospace за 2 млрд. долара

През юни 2019 година Raytheon и United Techologies оповестиха, че ще слеят бизнесите си, създавайки компания на стойност към 121 милиарда $. За да бъде утвърдена договорката, те би трябвало да продадат част от активите си

Британската отбранителна компания BAE Systems ще влага 2.2 милиарда $ за разширението на интервенциите си с електронни системи, основани в Съединени американски щати. Тя ще придобие за 1.93 милиарда $ световния бизнес с GPS системи от американската компания Collins Aerospace, която е част от американския конгломерат United Technologies. Така също дава 275 млн. $ за бизнеса с военни радиосистеми на американската компания Raytheon. Сделките ще затвърдят водещата позиция на BAE Systems като водещ снабдител на американската войска, написа Financial Times.

Разширяване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Придобиването на Collins Aerospace за 1.93 милиарда $ е най-голямата договорка на BAE Systems за повече от десетилетие. Сделката ще се финансира посредством дълг. Второто придобиването ще бъде платено в брой.

През юни 2019 година Raytheon и United Techologies оповестиха, че ще слеят бизнесите си, създавайки компания на стойност към 121 милиарда $. Тъй като дейностите на двете компании не се припокриват напълно, антитръстовите регулатори в Съединени американски щати ги задължиха да се освободят от избрани активи. По този метод звената, които BAE Systems ще купи, излязоха на пазара.

" Рядко се случват два бизнеса с сходно качество, с толкоз мощни вероятности за напредък и толкоз близки до портфолиото ни, да могат да бъдат добити ", споделя Чарлз Уудбърн, основен изпълнителен шеф на BAE Systems. Сделките доста ще засилят бизнеса с електронни системи на отбранителната компания, който е приоритет за тях, споделя Уудбърн.

Очакван напредък на доходи

Уудбърн отбелязва, че и двете звена са съсредоточени в основни за американската защита сфери. Collins Aerospace проектира и създава военни GPS системи посредством M-Code технологии. Продуктите на компанията ще бъдат наложителни след октомври 2020 година за всички американски военни оборудвания, включващи GPS системи.

Звеното за военни радиосистеми на Raytheon проектира, създава и доставя с тях американската войска, както и други производители на самолети.

Според представители на английската компания придобиването на звената ще способства за доста нарастване в приходите и паричните потоци на BAE Systems. GPS бизнесът на Collins Aerospace е генерирал общи доходи от 254 млн. $ през 2018 година Постъпленията на радиозвеното на Raytheon през 2019 година са били към 125 млн. $. През тази година се чака GPS бизнесът на Collins Aerospace да обезпечи доходи от 359 млн. $ и облага преди лихви, налози и амортизации от към 127 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР