През юни 2018 г. цените в промишленото производство нарастват с

...
През юни 2018 г. цените в промишленото производство нарастват с
Коментари Харесай

Цените в промишленото производство са се увеличили с 6.8% за година

През юни 2018 година цените в промишленото произвеждане нарастват с 0.8% по отношение на предходния месец и с 6.8% по отношение на година по-рано, заяви Националният статистически институт. Спрямо май нарастването в добивната индустрия е с 5.3%, в преработващата индустрия - с 0.8%, и при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.1%.

От преработващата индустрия с максимален напредък е производството на съществени метали - с 2.7%, и ремонтът и инсталирането на машини и съоръжение - с 1.3%, а понижение е регистрирано при производството на тютюневи произведения - с 0.6%, и при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 0.1%.

Спрямо юни 2017 година растежът в добивната индустрия е с 10.2%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 9%, а в преработващата индустрия - с 6%.

За година в преработващата индустрия с най-големи темпове нараства производството на съществени метали - с 14.2%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 5.7%, и производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 4.5%. Намаление на цените е записано при производството на тютюневи произведения - с 1.0%, както и при производството на химични артикули - с 0.6%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР