През юли в сравнение със същия месец на предходната година

...
През юли в сравнение със същия месец на предходната година
Коментари Харесай

Продажбите на лекарства са се свили през юли

През юли в съпоставяне със същия месец на миналата година търговията на дребно с фармацевтични и медицински артикули се свива с 6.7%, демонстрират календарно изгладените данни на Националния статистически институт. Все отново този спад се свива - през юни той бе 9.8% по отношение на година по-рано.

В останалите браншове се регистрира растеж. По традиция той е най-голям при покупката на артикули по интернет като през месеца пораства с 27.8% по отношение на същия месец на миналата година. Оборотът нараства и при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 6.9%), с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 4.6%) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 1.3%).

В съпоставяне с юни оборотът в бранша нараства с 1%. При нехранителните артикули растежът е с 1.5%, при търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 1%, а при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 0.9%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен растеж се следи в търговията на дребно с компютърна и информационна техника и търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - надлежно с 8.2 и 7%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР