През юли на летище Варна ще бъдат открити шест нови

...
През юли на летище Варна ще бъдат открити шест нови
Коментари Харесай

Откриват шест нови линии на летище Варна

През юли на летище Варна ще бъдат открити шест нови целогодишни линии, заяви през днешния ден основният изпълнителен шеф на "Фрапорт туин остарял еърпорт мениджмънт " АД Улрих Хеппе при честването на 5-ата годишнина от установяването на партньорство на аеропорта с най-голямата турска авиокампания, представен от локални медии. Новите директни полети ще бъдат от и до Париж, Кьолн, Хамбург, Берлин, Копенхаген и Ливърпул.

Хеппе добави, че прогнозите за сегашния летен сезон са за лек спад с към 8 % в активността на летището. По думите му пазарът ще се възстановява, защото през последните пет години е реализиран растеж от 50 на 100. Двата пазара, от които се чака най-сериозно понижение на полетите, са съветският - с 31 на 100 и немският - с 14 на 100. Според Хеппе повода за отдръпването на руснаците е, че те се пренасочват към Турция, а от Германия - оповестяването в неплатежоспособност на една от огромните самолетни компании.

Загубите ще бъдат обезщетени с нарастване на полетите от други дестинации, като се чака растеж с 34 на 100 от Англия. Нарастване с към 9% ще има на полетите от Чехия, а от Турция и Австрия - с по 11 на 100. Прогнозите за пасажерите, които през това лято ще преминат през летище Варна, са да доближат 2,1 милиона души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР