През юли миналата година прекарах два инфаркта. Оказа се, че

...
През юли миналата година прекарах два инфаркта. Оказа се, че
Коментари Харесай

Работохолизмът ми почти ме уби.

" През юли предходната година прекарах два инфаркта. Оказа се, че има сериозна болест на сърцето. Бях в болница три седмици и даже след толкоз месеца към момента се възвръщам физически и прочувствено. Изненадващото беше, че нито един от предупредителните знаци за проблеми със сърцето не беше на разположение - не съм с наднормено тегло, не пуша, в фамилията няма сходни случаи. Има обаче едно огромно " само че ". Постоянно съм под стрес поради работата си. " Това споделя създателят на Inc Джефри Джеймс в прям материал, отдаден на работохолизма и нездравословните му резултати.

В същото време той прецизира, че работи в естествени часове, харесва сътрудниците си и работата си като цяло и печели добре. " На пръв взор нямаше справедлива причина да съм уплашен. Определението за работохолик обаче е човек, който позволява служебните проблеми в мислите си от самото начало, който се тревожи постоянно и за доста неща. Така че се оказа, че съм работохолик, без да съм го знаел. И това съвсем ме умъртви. "

Джеймс изяснява, че няколко от артериите му са били блокирани и е цяло знамение, че е оживял след претърпените инфаркти. Тъй като заплахата за здравето му не е отминала изцяло, той решил да промени метода си на живот - и по особено отношението си към работата.

" На първо място изоставих нереалистичните цели. Преди се изтезавах ужасно, в случай че не съм постигнал несъмнено нещо. Но това е токсично. За да се усеща задоволен, човек би трябвало да има достижими фантазии. Второ, престанах да се старая да съм съвършен. Понякога бъркам. И това е ОК. Също по този начин стопирах да прахосвам сила за дребни, незначителни неща и да правя работа, която не ми харесва. Животът е прекомерно къс за това ", добавя създателят.

Друга смяна, която направил, е да сложи здравето си преди всичко като приоритет преди работата. " Все още се усещам необичайно. Ако не съм работохолик, в случай че не се приписвам напълно на работата, то кой съм аз? Опитвам се да привикна с новото си Аз и в това време осъзнах какъв късметлия съм да имам хора, които ме обичат и ме поддържат. Надявам се, че ще се задържа задоволително дълго в близост, с цел да се веселя на този шанс ", приключва Джеймс.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР