През юли месец тази година държавният секретар на САЩ Рекс

...
През юли месец тази година държавният секретар на САЩ Рекс
Коментари Харесай

Какво би показал тестът за интелигентност на Доналд Тръмп

През юли месец тази година държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилерсон назова Доналд Тръмп „ простак “.

Президентът на собствен ред отвърна, че в случай че направи IQ тест, резултатите му ще бъдат по-добри от тези на Тилърсън.

Какво виждате, когато се вгледате в фотография на Тръмп?

„ Мисля, че това са подправени вести, само че в случай че в действителност ме е нарекъл по този начин, ще би трябвало да съпоставяме IQ проби “, споделя Тръмп в скорошно изявление за сп. “Форбс “.

Каква тежест обаче би имал подобен тест

и годен способ за премерване на просветеност ли е?

За някои отговорът е безапелационен: „ Според моите визии „ интелигентността “ е елементарно да се дефинира – тя е качество, измерено при изпълняването на добре типов тест “, споделя Робърт Билдер, психолог към Калифорнийския университет в Лос Анджелис, пред „ Лайв Сайънс “.

Истината за човешката просветеност

Измерването на интелигентността на хората, както и самото схващане за просветеност като разбиране, са обект на непрекъснати диспути, които повдигат повече въпроси, в сравнение с дават отговори.

Коефициентът на просветеност е дигитален резултат,

получен от решение на серия постоянни проби, създадени за установяване на степента на просветеност на един човек, във възрастова група съответстваща на останалата част от популацията.

Тези тестови въпроси са логичен, пространствени, математически и вербални. Резултатите обаче се трансформират с възрастта и могат да бъдат разнообразни всякога, когато той се прави.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ПРАВИЛАТА, КОИТО ГЛУПАВИТЕ ХОРА СЛЕДВАТ

В взаимозависимост от това какъв брой се отдалечава човек от резултатите, пасващи на възрастта му, той може да бъде избран като малко образован, обикновено образован и доста образован в разнообразни степени.

Интелигентността не е толкоз просто разбиране

Докато IQ пробата е обвързван с математика и логическо мислене, доста психолози считат, че съществуват разнообразни типове просветеност.

Проф. Хауърд Гарднър от Харвардския университет да вземем за пример класифицира седем типа просветеност – физическо-кинестетична, междуличностна, музикална, математическа, визуално-пространствена и лингвистична.

4 знака, че сте по-умен от междинното

Съществуват и разнообразни проби, които да мерят другите „ типове “ просветеност, които не показват резултати за повсеместен разсъдък. Точно по тази причина Тръмп може и да не реализира задачата си, даже и да доближи упования резултат на IQ теста и да „ победи “ Тилърсън.

Самите тестови резултати пък зависят от доста фактори

Според разнообразни проучвания привички като тютютнопушене, времето прекарано във видеоигри и други аспекти от живота на другите персони, се отразяват върху тяхното показване на тест за просветеност.

Хитринки и обстоятелства за мозъка, които не знаете

От друга страна резултатите на IQ тест се трансформират и съгласно равнището на самодисциплина и мотивация на проучвания обект, демонстрира проучване от 2005 година, в което са взели присъединяване 140 осмокласници.

Коефициентът на просветеност зависи и от това, кое поред дете в фамилията е изследваният, написа „ Ню Йорк Таймс “.

Първородните деца в фамилията са по-умни

Точно по тази причина не може да се каже, че IQ пробата дава ясна визия какъв брой е образован един човек.

Независимо дали резултатите от един подобен тест ще задоволят Тръмп,

Робърт Билдер би се радвал да направи един тест на президента и да проучва резултатите му.

Тръмп измисли нова дума, милиони се чудят какво значи

„ Ще бъда поласкан персонално гратис да тествам хипотезата на президента Тръмп и да му дава резултатите. Бих желал обаче да включим и типов тест на „ прочувствената просветеност “ и „ реакция “, които не се изследват изцяло в общоприетия IQ тест, а са много значими при проучването на нашия тип ", споделя психологът.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР