През юли британските строителни компании отчетоха изненадващо рязко подобрение на

...
През юли британските строителни компании отчетоха изненадващо рязко подобрение на
Коментари Харесай

Изненадващ ръст на британската строителна експанзия през юли до 14-месечен връх



През юли английските строителни компании регистрираха изненадващо внезапно усъвършенстване на тяхната бизнес интензивност до най-високо равнище от повече от година насам с помощта на здрав напредък на жилищното строителство, сочат резултати от последно изследване на организация IHS Markit.

Индексът PMI, измерващ строителната интензивност на Острова, набъбна мощно до 55,8 пункта от 53,1 пункта през юни и упования на финансовите пазари за негов спад към 52,8 пункта. Това съставлява най-високо равнище на показателя от май 2017-а година насам. Днешните данни контрастират със слабото началото на годината, когато извънредно суровата зима на Острова навреди съществено на строителния бранш, причинявайки спад на строителното произвеждане през първото тримесечие с 0,8 на 100 по отношение на края на 2017-а година.

" Данните от юли разкриват впечатляващ поврат в строителната сфера ", уточни икономистът Тим Мур от организация IHS Markit. " Въпреки че неотдавнашният отскок в строителството беше подбуден от възобновяване на бранша от неговата доста ниска база при започване на годината, има признаци за ускорение на вътрешното търсене това лято ", добави Мур.

Изграждането на жилища е най-добре представящата се строителна категория, като съответният показател доближи през юли най-високо равнище от декември 2015-а година. Строителната интензивност с комерсиална цел също набира скорост, отчитайки най-силно движение на агресия от две и половина години насам, до момента в който трудовата претовареност в целия строителен бранш е най-хубава от края на 2015-а година.

Днешните изненадващо мощни данни за строителната интензивност са факт директно преди края на значимото двудневно съвещание на Английската централна банка (от 14:00ч. наше време). Те са в поддръжка на упованията, че през днешния ден АЦБ ще увеличи главната си рента с 25 базисни пункта до равнище от 0,7% - едвам второ стягане на английската рента след края на световната финансова и икономическа рецесия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР