През юли България ще влезе в чакалнята на еврозоната. Това

...
През юли България ще влезе в чакалнята на еврозоната. Това
Коментари Харесай

През юли влизаме в чакалнята на еврозоната, обяви Борисов

През юли България ще влезе в чакалнята на еврозоната. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конгрес за 25 години от активността на фондация " Конрад Аденауер " в България. 

Бюджетите ни са на остатък. Ръстът на контрабандата е под 5%. Безработицата е под 5%, единствено тези, които не желаят да работят, не работят. Огромен фискален запас, " златен запас ", изреди Борисов.

Той добави, че тази година Брутният вътрешен артикул ще бъде над 120 милиарда лева, а държавният дълг в края на годината ще е 17,5%, което ще е най-ниското равнище в Европа. 

" Защита на външните граници. Една страна има за образец в Европа, защитила външните граници и Шенгенското пространство на Европейски Съюз, и тя се споделя България. Нула миграция, всичко през формалните КПП-та. Всичко, което вършим по газовия хъб " Балкан " го координирам, с цел да няма изненади след това за нашите решения. Всъщност, продължението на " Турски поток " се споделя " Газов хъб Балкан " и тук към този момент става " Балкански поток ", продължи Борисов.

Той разяснява, че не чака националистите да реализират триумф на изборите за Европарламент, и уточни, че за него огромният риск за Европа не са популистите, а е опцията за боен спор, без да уточни обаче от кое място идва заплахата.

" Стигне ли се до армията е изгубена работата. Трябва да се откри рационално решение, не би трябвало да повтаряме историята. За това водим прагматични отношение ", сподели Борисов.

От фондацията " Конрад Аденауер " похвалиха Борисов.

" България има всички учредения да смята, че пътят, който е поела, е верен ", уточни ръководителят на фондацията за България Тростен Гайслер. 

" Днес мнозина завиждат на България за ниския държавен дълг, страната е и почитан член на Европейски Съюз, организира едно сполучливо европредседателство и има право да се гордее с всичко това ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР