През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, обяви

...
През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, обяви
Коментари Харесай

Борисов: През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната

През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, разгласи министър председателят Бойко Борисов на конгрес за 25 години от активността на фондация " Конрад Аденауер " в България. Борисов разгласи, че България е в отлична икономическа форма.

Вижте повече детайлности от Александър Марков.

Пред цялото управление на политическа партия ГЕРБ и фондация " Конрад Аденауер ", пред някогашни и сегашни министри, както и дипломати, Бойко Борисов уточни положителното политическо и икономическо положение на страната, и съобщи че България извършва прецизно Маастрихтските критерии за влизане в Еврозоната.
Бойко Борисов, министър-председател: Тази година, в случай че сме живи и здрави, ние ще финишираме с над 120 лрд. лева Брутен вътрешен артикул. И тъй като през днешния ден говорихме, чакаме няколко огромни вложения. На финала сме, само че дано да забележим да станат и тогава ще ги кажем. Това са обстоятелствата. Това дава Евростат. Бюджетите са ни на остатък, растежът на контрабандата е под 5%, безработицата под 5%, в действителност единствено тези, които не желаят да работят, не работят. Внасяме работна ръка. Огромен фискален запас, златен запас. Защита на външните граници. Една страна има за образец в Европа, защитила външните граници и Шенгенското пространство на Европейски Съюз, и тя се споделя България. Нула миграция, всичко през формалните КПП-та. Всичко, което вършим по газовия хъб " Балкан " го координирам, с цел да няма изненади след това за нашите решения. Всъщност, продължението на " Турски поток " се споделя " Газов хъб Балкан " и тук към този момент става " Балкански поток ".
Премиерът направи и прогноза за идните евроизбори, като чака популистите да нямат триумф. По думите му обаче, страдание, светът към момента остава под заплахата от боен спор.
 Бизнесът и държавното управление разискаха пътя на България към еврозоната Бизнесът и държавното управление разискаха пътя на България към еврозоната
Членството на България в еврозоната и в банковия съюз ще подсигурява парите на хората и няма да разреши да се повтори рецесията с КТБ. Това съобщи премиеръ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР