През юли 2020 г. общият показател на доверие на потребителите

...
През юли 2020 г. общият показател на доверие на потребителите
Коментари Харесай

Доверието на потребителите с ръст от над 3% през юли

През юли 2020 година общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 3.3 пункта спрямо април, като при популацията в градовете нарастването е 2.7 пункта, а при популацията в селата - 4.5 пункта. Това сочат данни на  Националния статистически институт (НСИ) .

Според оценките на потребителите има известна позитивна смяна в развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца. Очакванията на живеещите в селата са тя да продължи и през идващите дванадесет месеца за разлика от популацията в градовете, което е малко по-песимистично настроено спрямо три месеца по-рано.

По отношение на финансовото положение на семействата оценките на популацията в селата леко се усъвършенстват, до момента в който мненията на живеещите в градовете са по-резервирани. Същевременно обаче прогнозите за идващите дванадесет месеца и на градското, и на селското население са по-неблагоприятни, вследствие на което общият балансов индикатор понижава с 1.8 пункта.

Потребителите смятат, че през последните дванадесет месеца има леко намаляване на потребителските цени, като и инфлационните им упования за идващите дванадесет месеца са по-слабо изразени. По отношение на безработицата в страната през идващите дванадесет месеца прогнозите се изместват към по-умерените отзиви, в резултат на което балансовият индикатор се намалява с 10.9 пункта.
Последната анкета записва малко по-позитивна настройка в желанията на потребителите да правят разноски за „ покупка на кола “ през идващите дванадесет месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР