През юли 2019 година следственият комитет в Русия образува наказателно

...
През юли 2019 година следственият комитет в Русия образува наказателно
Коментари Харесай

За еднополовите семейства - от практиката и без истерия

През юли 2019 година следственият комитет в Русия образува наказателно дело против обществени служащи, позволили осиновяване на деца от еднополова двойка. По информация на медиите мъжете са в формален брак и са записали връзките си в европейска страна. Но това се е случило, откакто единият от тях е осиновил две момчета-сирачета през 2010 година. По този метод двамата не нарушават закона, признат през 2013 година, който не разрешава осиновяването на деца от еднополови двойки. Според следствието, обаче обществените служащи не са създали нищо, с цел да защитят децата от нездравословна за тях информация.
Всичко почнало след посещаване при доктор, когато едно от момчетата се оплакало от болежка в корема и по време на прегледа разказал, че неговите бащи спят в едно легло. Лекарят, заподозрял педофилия и съобщил, " където би трябвало. " След обиска не било намерено нищо неправилно.
Съседите се изричат извънредно позитивно за осиновителите - споделят, че и двамата са интелигентни, един от тях е учител в московски университет. Самите деца са имали голям брой неврологични проблеми, които към този момент доста са се подобрили след осиновяването.
От съвета за правата на индивида в Русия излязоха със мнение, че в страната има доста фамилии, в които децата се възпитават от три дами - майка, баба и вуйна, както и че мотив за формиране на дело може да бъде насилието в фамилията, само че не и ориентацията на родителите и техните персонални връзки.
Колко еднополови двойки има в Русия - не е известно. Някои от тях имат проблеми, заплашвани са и се е наложило да емигрират.
ЛГБТИ и осиновяване
Детският психолог от Центъра за здравна профилактика в Челябинск Дмитрий Лазарев привежда данни, съгласно които 60% от осиновителите на всички деца в Русия са хора с хомосексуални контакти. Това са мъже и дами, за които обществените служби и психолозите. Но тази статистика не е публична и данните не участват в никакви доклади, а се появяват при анонимни анкети. Затова еднополовите двойки , които възпитават деца са повече, в сравнение с наподобява.
Според Лазарев психолозите се интересуват от медицински отклонения при осиновителите, като податливост към ексхибиционизъм, воайорство, а не половата им ориентировка. Психологът счита, че детето, възпитавано в еднополово семейство може да усеща дисбаланс.
" Какво е фамилията от позиция на детската логика на психиката? Това е мъжкото и женското държание, дадени функции. Това е изключително значимо за детето в интервала преди пубертета. В никакъв случай не считам, че фамилията може да е единствено хетеросексуално. Майката - това е топлината, грижата. Бащата - силата и отбраната. В едно еднополово семейство може да зародят проблеми с предаването на тези функции, както и в семейство , в което майката отглежда сама детето си. Важното е тези функции да се предават "
Един от шефовете на детски дом споделя анонимно, че не вижда нищо неприятно в еднополовите фамилии. " Нито един път не съм видяла и не зная за случаи, в които гей-осиновители да насилват децата си или да им навредят по някакъв метод. А точно от това се плашат хомофобите и тези, които оферират да се взимат децата от такива фамилии. Повярвайте ми, всеки осиновител минава през съществени проби - съгласувания, разбори, събеседвания, инспекции. Тези хора в действителност мечтаят за деца. "
По думите ѝ тя към този момент се е научила от пръв взор да преценя с каква ориентировка е индивидът. Хомосексуалните са по-малко взискателни към евентуалния наследник или щерка. Докато някои фамилии търсят дете, което да наподобява на тях, да е крепко или даже русокоса хубавица с гений.
Какво споделя науката
Има разнообразни проучвания за еднополовите фамилии. Най-много от тях са извършени в Съединени американски щати. През 2006 година там е оповестен обстоен разбор за ЛГБТИ семейсвата с деца по поръчка на американсата академия по педиатрия. Над 25 години проучвания демонстрират, че няма никаква връзка сред половата ориентировка на родителите и степента на прочувствената, психосоциалната и поведенческата акомодация на детето, гласи главният извод на разбора. Според него най-важната нужда на детето е привързаността към предани, въвлечени и способени родителите. Оценката на личността или двойката по тези наставнически качества би трябвало да се организира без връзка със половата ориентировка.
В разбора се добавя още, че в фамилиите, където двамата родители са дами децата нямат проблем с половата си еднаквост - момчетата се считат за момчета, а девойките за девойки. Те по-добре се отнасят към концепцията да имаш сътрудник от същия пол, спрямо децата от хетеросексуални фамилии, само че процентът хомосексуални измежду тях е сравним с този в другите изследвани групи.
Данните за децата, възпитавани от двама мъже не са доста, само че съгласно едно проучване 9% от момчетата, израснали с двама татковци се считат за хомо и бисексуални.
Мащабно проучване измежду еднополови двойки, оповестено през 2009 година в Германия твърди, че децата от тези фамилии не отстъпват на връстниците си в своето полово развиване, не се разграничават в междуличностните и интимни връзки, обществената акомодация и самостоятелност от родителите.
До сходни заключения са стигнали и учени от Холандия и Австралия, като става въпрос за дълготрайни проучвания.
Проучване от 2012 година на университета в Остин показва данни за това, че деца от хомосексуални фамилии доста по-често се обръщат към психотерапевти, по-податливи са на суицидни мисли, страдат повече от полово излъчени заболявания и им е присъщо разстройство на половата идентификация.
Това изследване е подложено на критика, въпреки ръководителят му Марк Регнерус да признава, че то не е дълготрайно и не може да бъде употребявано за установяването на причинно-следствени връзки.
Според психолога Алина Степнова еднополовите бракове са легализирани относително скоро и еднопосочно мнение по въпроса няма.
" Трудно ми е до допускам, че полът на родителите е незначителен фактор, тъй като той води след себе си доста разлики: в нетрадиционните фамилии децата са или осиновени, или имат роднинство единствено с единия родител; пред тях няма ролеви модел за междуполово общуване; постоянно са подложени на подигравки от страна на връстниците си. Всичко това не може да не повлияе върху душeвността по един или различен метод. И въпреки любящото семейство да е за предпочитане от детския дом, тези деца имат потребност от психическа поддръжка, която да предотврати вероятни нарушавания в тяхната душeвност ", счита Степнова.
Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР