През юли 2019 година ще получим покана за чакалнята на

...
През юли 2019 година ще получим покана за чакалнята на
Коментари Харесай

Борисов е убеден, че през лятото ще падне мониторингът от ЕК и ще ни поканят в еврозоната

През юли 2019 година ще получим покана за чакалнята на Еврозоната. Тогава ще падне и мониторингът по Механизма за съдействие и инспекция. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на бизнес конгрес, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че рано тази заран министър-председателят разгласи, че идващият правосъден министър " първо " ще се занимава с Шенген, откакто падне мониторингът.
Имаме три неща да осъществим. Имаме прелестна среда за вложителите. Инфраструктура, която се гради, добави Борисов.
Изпълнили сме безусловно уговорките си към Европейски Съюз, прецизно съблюдаваме и опазваме границите на Европейски Съюз, акцентира министър председателят.
За бизнеса е значимо постоянни налози, голям фискален запас, обезпечен посредством МВФ евро-лев. За Шенген не съм сигурен, тъй като има една или две страни, които са егоисти. Чисто егоистично тези страни пазят интереса на своите нации, по тази причина и ние го отнасяме в тази ситуация България и Румъния. По море няма да са прави в случай че не ни пуснат, означи още Борисов. Той посочи и че външният дълг ще продължава да пада.
За Brexit Борисов разяснява, че " всички чакаме 12 април ". " Колкото и да изглеждаме оптимисти, строят митници, назначават чиновници, приготвят се КПП-та и всички наши министерства се готвим за Brexit без контракт. Последиците ще са доста тежки за всички ", посочи Борисов. Понеже Германия постоянно заплаща сметките, по тази причина допускам, че и канцлерът най-вече се тревожи, добави той.
По отношение на стопанската система министър председателят сподели, че от 2009 година насам стопанската система стартира да бълва и да работи. " И е по този начин във всички сфери. В тези данни наша интервенция няма. Организацията на Велев (АИКБ) регистрира спада на сивата стопанска система, имаме изсветляване на стопанската система. Вчера четох изявление на моя другар Вучич, сърбите са доста по-емоционални от нас, ние сме малко по-хладни, имаме дисциплинираност, да не върша други съпоставения, тъй като си имаме темперамент. Ние поставяме също големи старания и имаме най-ниския външен дълг, финансова дисциплинираност години наред поддържана. ЕЦБ сподели, че няма проблеми в България, няма какво да дискутираме ", изясни още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР