През януари цената на бананите, които се водят като сезонен

...
През януари цената на бананите, които се водят като сезонен
Коментари Харесай

Бананите удариха 5 лева

През януари цената на бананите, които се водят като сезонен плод, изненадващо удари петачка за кг. До наскоро цената им варираше сред 2.80 и 3.50 лева./кг., само че за раз време деликатесът от времето на соца качи цифрата до 5 лв. в хипермаркетите, което несъмнено провокира възмущението на купувачите.

 

Прави усещане, че след покачването на цената, южният плод всеобщо залежава по рафтовете. Предвид обстоятелството, че бързо се скапват и трансформират цвета си, всеобща панорама сега в магазините са омекнали и полуразкапани плодове, чиято цена обаче все пак е галактическа, което пък на собствен ред отблъсква още повече потребителите.

 

55-годишният столичанин Николай Милканов се пита да не би да сме се върнали във времето на социализма, че бананите се трансформирали в подобен деликатес, въпреки да не са нужни опашки. Отгоре на всичкото ги купуваме и разкашкани, недоволства той.

 

Единствена разтуха за потребителите остават честите промоции в някои от известните вериги хипермаркети, при които плодът се предлага на цена по-ниска от 3 лв.. Предвид, че тогава бананите се купуват в много огромни количества, се изчерпват доста бързо и по щандовете още веднъж остават размекнатите, които не стават за ястие. Същевременно прави усещане, че от ден на ден консуматори избират да купят по-зелени плодове, с цел да има време да узряват постепенно вкъщи. Точно те обаче се намират най-рядко.

 

По-претенциозните купувачи, които обичат да се глезят, купуват червени банани, които обаче са много по-скъпи от елементарните. Цената за кг от това наслаждение е сред 7 и 8 лв. в дребните магазинчета от вида „ Плод и зарзават “.

Инфо: Уикенд

Тагове: банани поскъпване плодове солени цени социализъм
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР