През януари тази година Пентагонът обяви климатичните промени за проблем,

...
През януари тази година Пентагонът обяви климатичните промени за проблем,
Коментари Харесай

Колко вредни газове произвежда Пентагонът

През януари тази година Пентагонът разгласи климатичните промени за проблем, който директно визира сигурността на Съединени американски щати, само че се оказва, че държавната институция е един от най-големите замърсители на атмосферата в света, съобщи The Guardian.

Данни от 2017 година сочат, че Пентагонът създава към 59 милиона тона въглероден диоксид, което е повече от количеството нездравословни излъчвания, които създават страни като Португалия и Швеция да вземем за пример.

70% от излъчванията на армията на Съединени американски щати идват от превоза на оръжия и бойци, като газовете от дизеловите и самолетните мотори са главните замърсители.

Ако счетем Пентагона за страна, той би се наредил на 55-то място в света по произвеждане на нездравословни газове - две позиции пред Португалия.

Данните, представени от The Guardian, идват от университета в Бостън, където учените споделят, че армията на страната не прави задоволително, с цел да ограничи вредите, които предизвиква на околната среда и атмосферата.

От Пентагона към момента не са коментирали оповестените статистики. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР