През януари общият показател на бизнес климата се повишава с

...
През януари общият показател на бизнес климата се повишава с
Коментари Харесай

Бизнес климатът се подобрява през януари

През януари общият индикатор на бизнес климата се покачва с 1.4 пункта спрямо декември, което се дължи на усъвършенстваната стопанска обстановка в индустрията, заяви Националният статистически институт.

Съставният индикатор " бизнес климат в индустрията " се усилва с 5 пункта вследствие на по-оптимистичните оценки и упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията. Прогнозите им във връзка с износа и индустриалната интензивност през идващите три месеца са също удобни.
През януари съставният индикатор " бизнес климат в строителството " понижава с един пункт, което се дължи на по-неблагоприятните оценки на строителните бизнесмени за актуалното бизнес положение на предприятията.

Бизнес климатът в търговията на дребно се намалява с 1.9 пункта вследствие на по-резервираните оценки на търговците на дребно за актуалното бизнес положение на предприятията. Прогнозите им за развиването на бизнес положението през идващите шест месеца се резервират, като и упованията им за поръчките към доставчиците от вътрешния пазар през идващите три месеца са удобни.

Бизнес климатът в бранша на услугите резервира равнището си от декември 2019 година Оценките и упованията на мениджърите за бизнес положението на предприятията се изместват към по-умерените отзиви. Същевременно и прогнозите им за търсенето на услуги през идващите три месеца са по-неблагоприятни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР