През януари общият показател на бизнес климата нараства с 1.9

...
През януари общият показател на бизнес климата нараства с 1.9
Коментари Харесай

Бизнес климатът в промишлеността, строителството и услугите се подобрява през януари

През януари общият индикатор на бизнес климата нараства с 1.9 пункта спрямо декември 2018 година, което се дължи на усъвършенствания бизнес климат в индустрията, строителството и бранша на услугите, оповестява Националният статистически институт.

Съставният индикатор "бизнес климат в индустрията " се усилва с 4.1 пункта основно заради по-оптимистичните упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.

Показателят "бизнес климат в строителството " се покачва с 1.2 пункта, което се дължи на по-благоприятните упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Бизнес климатът в търговията на дребно се намалява с 1.7 пункта вследствие на по-неблагоприятните оценки и упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията.

Показателят "бизнес климат в бранша на услугите " нараства с 1.2 пункта основно заради усъвършенстваните упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР