През януари делегация от осем ученици и трима учители взе

...
През януари делегация от осем ученици и трима учители взе
Коментари Харесай

Ученици от СУ „Христо Ботев“-Враца посетиха Канарските острови по проект Еразъм + /снимки/

През януари делегация от осем възпитаници и трима учители взе присъединяване в работна среща на остров Лансароте, част от Канарските острови, Испания дружно с сътрудниците си от Полша, Гърция и Испания по план „ От бартера до биткойна – свободна търговия на артикули “, Договор 2019-1-PL01-КА229-065833­_2, стратегия “Еразъм+”.
Остров Лансероте е най-източния остров от испанския архипелаг Канарски острови и със своите 300 вулкана е неповторимо комбиниране на тъмните нюанси на застинала лава на фона на златистите плажове и синята вода на Атлантическия океан. Островът е разгласен за биосферен резерват от ЮНЕСКО. Учениците участваха в конференция, в която научиха доста за флората и фауната на осрова.
За престоя си там участниците в плана участваха в доста уъркшопове, свързани с локалната просвета и традиции като да вземем за пример приготвянето на обичайната закуска гофио от царевично брашно, плетене на гривни с листа от палма, разработване на глинени съдове и произведения от кожа.
Най-атрактивното в програмата беше Националния парк Тиманфая, формиран от вулканична почва, където се показват геотермални опити, показващи високата температура под повърхността. Пещерата Дел Агуа, навътре в която се намира естествено езеро с транспарантна вода, където пребивавам раци албиноси впечатли делегацията.
Посещението на къщата-музей, галерията и фондацията на международно известния испански художник и ваятел Сесар Манрике беше извънредно забавно. Той има голям принос за популяризирането на Лансaротe. На него локалните поданици дължат обстоятелството, че острова е опазен от всеобщия туризъм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР