През януари 2021 г. Ай енд Джи Брокерс привлече най-големия

...
През януари 2021 г. Ай енд Джи Брокерс привлече най-големия
Коментари Харесай

Unilink продължава международната си експанзия и инвестира в Румъния

През януари 2021 година Ай енд Джи Брокерс притегли най-големия полски вложител Unilink Group и с това сложи началото на интернационална агресия за създаване на най-широката застрахователна дистрибуционна мрежа в района на Централна и Източна Европа.

Така след инвестицията в България, Unilink Group закупи Safety Broker, най-големият дистрибутор на застраховки в Румъния, опериращ също в Молдова със застрахователни награди от почти 170 млн. евро и 8% дял на застрахователния пазар.

Safety Broker е неоспорим водач на румънския и молдовския осигурителен пазар. Компанията е учредена през 2005 година и популяризира необятна гама застрахователни артикули посредством лични клонове, извънредни франчайз клонове и интернет. След договорката, Safety Broker ще продължи да се ръководи от сегашния Управителен съвет, ръководен от неговия създател и основен изпълнителен шеф Виорел Василе.

Unilink поредно ползва проекта, ориентиран към създаване на най-голямата платформа за продажба на застраховки в района на Централна и Източна Европа. За 2021 година Unilink Group чака да приключи с награди от близо 650 млн. евро общо за пазарите, където оперира, което ще ѝ даде позиция № 1 в застраховането в района на ЦИЕ. Една от значимите цели на Unilink е да се обменя ноу-хау сред обособените пазари и да се развива позитивния имидж на полското предприемачество в Европа.

Инвестицията на румънския осигурителен пазар е обвързвана с неговия висок капацитет за развиване, произлизащ от доста по-ниско от европейското, застрахователно навлизане и доминирането на обичайните канали за разпространяване.

„ Застрахователният пазар в Румъния е както подобен, по този начин и друг от полския. Подобни са естеството на покупателно държание на клиентите и доста по-ниското навлизане на застраховките в съпоставяне със Западна Европа. Различно, заради неналичието на multiagency модел (на пазара съществуват единствено брокери), е нуждата от избор на модел на застрахователно консултиране сред непосредствено съдействие със застрахователна компания или професионални услуги на осигурителен брокер ", разяснява Игор Русиновски, президент на Управителен съвет на Unilink SA.

„ Виждаме голям капацитет, обвързван с обмена на ноу-хау и опит в границите на Unilink Group, по-специално в региона на ИТ, моделите на дистрибуция, в това число корпоративен бизнес и стратегии, съдействие със застрахователните компании и маркетинг. Заедно с фирмите от Групата, опериращи в Полша и България, ще изградим най-силния състезател в нашата част от Европа, предлагайки най-хубавото обслужване на клиенти и сътрудници и най-професионалното съдействие със застрахователните компании “, добави Виорел Василе, създател, акционер и основен изпълнителен шеф на Safety Broker, Румъния.

Unilink влага и на полския пазар. В края на тази година в Полша ще има към 1000 застрахователни офиса под марката на Unilink, което ще бъде мощно подкрепено от национална рекламна акция през идната година. Освен това, от септември тази година, Unilink поддържа националното различаване на своите сътрудници, като нарежда марката във връзка игрите на Полската волейболна лига.

Групата също по този начин непрестанно влага в ИТ системи, процеси и екип, подобрявайки модела на съдействие за застрахователните сътрудници.

Сделката изисква утвърждение от Румънската работа за защита на конкуренцията и отбраната на потребителите и Румънския орган за финансов контрол.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР