През второто тримесечие на годината цените на жилищните имоти и

...
През второто тримесечие на годината цените на жилищните имоти и
Коментари Харесай

Трудна реализация на сделките при жилищните имоти, сочи анализ

През второто тримесечие на годината цените на жилищните парцели и лихвите по ипотечните заеми остават постоянни, сочи разбор на ARCO REAL ESTATE. В него се споделя, че са вероятни леки придвижвания нагоре и надолу в цените, само че се чака те да бъдат еднократни случаи, а не трайни трендове.

Отбелязва се, че конкуренцията в предлагането нараства, като се предлага както остаряло, по този начин и ново строителство на разнообразни стадии на градеж.

При жилищните парцели се вижда сложна реализация на покупко-продажбите, тъй като купувачите не бързат да купуват и желаят да договорят по-добри съгласно тях цена и условия. Продължава наклонността клиентите от междинния ценови сегмент по-рядко да залагат на жилища на зелено, търсейки приключени парцели. Апартаментите в градеж остават желани при закупуване за инвестиция.

През втората половина на годината продължава засиленото търсене на тристайни жилища, само че двустайните жилища остават мечтани от клиентите. Средните цени на тристайните парцели са към 130 000 евро за монолитно строителство и към 75 000 евро за панелни жилища.

В хода на договарянията отстъпката в цената стига до 5-6%. При двустайните жилища се следи интерес за покупка в начален стадий на строителство, когато цените са очебийно по-ниски – към 48 000 - 50 000 евро.

Най-популярните региони в София

В София търсените и желани региони през второто тримесечие на 2019 година са " Лозенец ", " Оборище ", " Витоша ", " Изток ", " Изгрев ". От началото на годината до момента продължава високият интерес за покупка на жилища в квартал " Овча купел ".

През втората половина на 2019 година продължава засиленото търсене на къщи в ниския ценови диапазон наоколо до София. Траен интерес от началото на годината до момента се следи и към закупуването на имоти от вложители за градеж на здания

Засилен интерес от българи към парцели по морето

При ваканционните парцели през второто тримесечие на годината най-търсени са двустайните жилища със междинен бюджет 28 000 евро, след които се подреждат студиата със междинен бюджет 15 000 евро. Както през първото тримесечие, по този начин и през второто продължава да има засилен интерес от страна на българите към предлагащите се на Черноморието парцели. Най-голям % от запитванията и от подписаните в организацията покупко-продажби са точно с български жители - 60%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР