През второто тримесечие на 2022 г. повечето граждани в държавите

...
През второто тримесечие на 2022 г. повечето граждани в държавите
Коментари Харесай

Евростат: Българите най-трудно в ЕС връзват двата края

През второто тримесечие на 2022 година множеството жители в страните членки на Европейски Съюз, взели участие в тримесечното събиране на данни за изискванията на живот, оповестяват за възходящи компликации при свързването на двата края спрямо предходните тримесечия. Данните отразяват повишението на цените от началото на 2022 година Тази информация идва от данните за въздействието на COVID-19 върху изискванията на живот и е резултат от новоразработено събиране на данни с присъединяване на 11 държави-членки, заяви на формалния си уебсайт " Евростат ", написа БНР. 

През второто тримесечие на 2022 година делът на популацията, което може елементарно или доста елементарно да се оправя с ежемесечните разноски, варира от 3,6 % в България до 40,5 % във Финландия. Делът е намалял спрямо предходното тримесечие във всички девет страни, за които има налични данни, като се изключи Италия (+0,3 процентни пункта (пр.п.)). Най-голямо понижение на каузи на популацията, което може да свърже двата края елементарно или доста елементарно, през второто тримесечие на 2022 година спрямо предходното тримесечие е записано в Словения (-4,4 пр.п.) и Австрия (-4,0 пр.п.).

Въпреки това делът на популацията, което може да свързва двата края с огромни усложнения или мъчно, се усилва с течение на тримесечията. През второто тримесечие на 2022 година този дял се усилва спрямо първото тримесечие на 2022 година във всички участващи страни, като се изключи Словения и Финландия, където понижава надлежно с 0,1 пр.п. и 0,5 пр.п. През същото тримесечие най-голямо нарастване на този дял е записано във Франция (+5,6 пр.п.) и Австрия (+2,7 пр.п.).

Делът на популацията, което съумява да свърже двата края с огромни компликации или със усложнения, варира сред 11,0 % във Финландия и 39,8 % в България.

Данните сочат, че повече от един на всеки пет души е имал огромни усложнения или компликации да свърже двата края в България, Словакия, Италия и Франция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР