През второто тримесечие на 2017 година, анализаторите от Counterpoint са

...
През второто тримесечие на 2017 година, анализаторите от Counterpoint са
Коментари Харесай

80% от приходите на пазара на мобилните телефони са дошли от скъпите модели

През второто тримесечие на 2017 година, анализаторите от Counterpoint са записали 10% спад в приходите на международния пазар на мобилните телефони. Сред главните аргументи за спада, специалистите посочват нараствания дял на по-скъпите модели iPhone, възходящата известност на апаратите на китайските марки, като Xiaomi, както и изместването на фокуса към устройствата от междинната ценова категория на Samsung.

Apple, чийто дял е единствено 9% от общите доставки на мобилни телефони, е спечелила повече от 65% от общата сума на приходите в промишлеността, подобрявайки резултата си от миналата четвърт с 2,3%.

На второ място е Samsung с дял от 22,3%. Въпреки, че южнокорейския разработчик сполучливо се възвръща от миналогодишния неуспех с фаблета Note 7, новите флагмански модели Galaxy S8 и S8 Plus набират известност, само че приходите на Samsung от пазара на мобилните телефони са намалели с близо 30% на годишна база.

Също по този начин се оповестява, че общият приход на водещите китайски производители, като Huawei, Oppo и Vivo през април-юни 2017-та са надхвърлили 1 милиарда $, което е нарастване с 43% спрямо миналогодишните индикатори. В процентно изражение, приносът на фирмите възлиза на 4,1%, 4% и 3% против 2%, 3% и 1,9% преди година. Анализаторите означават, че китайските марки демонстрират доста по-високи темпове на напредък, в сравнение с водачите в сектора, с помощта на високото качество и атрактивните цени на своите апарати, както и на нападателната маркетингова тактика и огромния брой рекламни акции.

Като цяло, специалистите прибавят, че премиум-сегмента, към който се отнасят устройствата с цена над 400 $ в Съединени американски щати, са обезпечили съвсем 80% от приходите на международния пазар на мобилните телефони през второто тримесечие.

Лидер в сегмента е Apple, огромна част от устройствата на която имат по-висока цена от 400 $. Експертите са пресметнали, че моделите от тази категория са донесли на американската корпорация 96% от приходите от мобилни телефони. За съпоставяне, приходът на Samsung от скъпите устройства възлиза на 66%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР