През второто тримесечие броят на регистрациите достигна 3 623 691Според

...
През второто тримесечие броят на регистрациите достигна 3 623 691Според
Коментари Харесай

Защо да изберете .EU домейн и какви възможности отваря Brexit

През второто тримесечие броят на регистрациите доближи 3 623 691

Според експертите Brexit ще отвори доста нови благоприятни условия точно за бизнесмените, които ще предложат качествени и налични услуги в рамките на Европейски Съюз

Как бизнесът взема решение кое е най-хубавото решение по отношение на пазарната ниша, която е избрал и целевата си публика – това е един от въпросите, които всеки нов бизнесмен си задава.  Изборът на домейн име е значима част от основаването на всеки онлайн бизнес и построяването на постоянна брандова еднаквост в съзнанието на потребителите. От друга страна, изборът на домейн разширение/TLD също играе голяма роля, когато желаете да достигнете до вашите евентуални клиенти и да визиите дейно вашите артикули и услуги онлайн.

Домейн разширението EU е едно от най-използваните в Мрежата. То е на 9-то място по известност в света и е главен избор за всеки европейски бизнес, който желае да развие активността си отвън границите на страната, в която е регистриран. Основното преимущество на EU домейните е големият пазар, на който можете да оперирате и милионите евентуални клиенти, които можете да достигнете.

Към момента Европейски Съюз се разгръща на територията на 28 страни членки с население над 513 млн. души, което дава на всеки разрастващ се бизнес опция да доближи до доста нови консуматори и да построи устойчиво европейско наличие. С помощта на.EU домейните, всяка компания може да разчита на още по-голяма известност в интернет пространството и повишение на доверието на потребителите към марката в целия свят.

Кой избира.EU домейни?

Погрешно е изказванието, че.EU домейните са единствено за огромни компании, които работят в няколко страни. Европейската общественост дава равни благоприятни условия на всеки бизнес да развие своята активност и да осъществя необятна потребителска мрежа допълнително от една страна и  да обслужва хиляди задгранични клиенти. Въпреки това дребните компании заобикалят.EU домейните без да схващат опциите, които те оферират, а младите бизнесмени не осъзнават, че регистрирането на домейн име и реализирането на една добра концепция може да ги трансформира в идващия Стив Джобс или Джеф Безос. Това може да се трансформира в повода да отключат своя капацитет и да трансфорат своята фантазия в сполучлив бизнес модел.

EU домейните са изключително подобаващи точно за дребни и междинни бизнеси, които разполагат с благоприятни условия за разгръщане. Те биват лимитирани от общоприетите домейн разширения като com, net, info или от националните домейн разширения като bg, gr, ro и така нататък, които тясно дефинират задачата на един уебсайт и лимитират активността на една компания и нейното развиване. EU домейните дават опция да се осъществя една добра концепция, без да се слагат предели, и дава късмет тя да се трансформира в освен това.

„ EU домейните са подобаващи за всяка организация в границите на Европейския съюз. Много онлайн магазини, туристически оператори, хотелски вериги, автобусни компании, счетоводни къщи, адвокатски адвокатски фирми, езикови школи и даже книжарници избират EU домейн, с цел да показват своите услуги и артикули в онлайн пространството и да завоюват доверието на потребителите в целия свят ”, показа Гергана Кузманова, маркетинг управител на ICN.Bg.

„ Разширението EU не слага ограничавания за вида на организацията, а само дефинира дали тя е записана в границите на Европейски Съюз. В този смисъл всеки може да употребява EU домейн, без значение дали за персонален уебсайт или блог, стартъп, презентационен уебсайт или друга онлайн платформа. С EU домейните вие сте още по-близо до вашите консуматори и си гарантирате по-силно доверието към вашия уебсайт и бранд ”, добави тя.

Какво демонстрира статистиката

През август т.г. Eurid – регистрара, който дава отговор за домейн разширението EU –  излезе с публична статистика за второто тримесечие на годината: 164 906 нови регистрирани домейни, като общо съществуващите EU домейни към този момент наброяват 3 623 691.

Ирландия е преди всичко по брой регистрирани домейни за интервала, по отношение на предходното тримесечие, като регистрира 18% нарастване. През последното десетилетие Дъблин се откри като един от най-големите софтуерни центрове в Европа. Много от огромните ИТ компании в света отвориха офиси там – Гугъл, HP, Amazon Web Services, Intel и MasterCard дадоха звук на редица стартъпи и дребни компании да се осъществят сполучливо на софтуерната сцена. Развитият европейски пазар и опциите, които той предлага, са една от главната причина доста бизнеси да изберат островната страна.

От своя страна, България също регистрира едва нарастване на записаните.EU домейни през второто тримесечие по отношение на първото – 2,1%. За бизнеса в България към момента най-предпочитан избор остават домейните, регистрирани с.com и.bg, като през третото тримесечие от хостинг компания ICN.Bg регистрират респективно 10 и 12 % нарастване на нови домейн имена с тези разширения по отношение на предходния интервал. При.EU домейните също се следи нарастване с 13% на база на поръчките, направени посредством ICN.Bg през Q3, по отношение на тези през Q2.

Oт хостинг компанията имат мощни упования за Q4, като плануват последното тримесечие за годината да бъде най-силно за.EU домейните за страната. От ICN.Bg са твърдо уверени, че българските бизнесмени ще настигнат западните трендове, с помощта на засилващата се стопанска система в страната и бъдещото излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Влиянието на Brexit

От една страна, Brexit ще повлияе отрицателно на доста компании, основани в UK, като те ще изгубят скъпи позиции и ще би трябвало намерят метод да се релокират в границите на Европейския съюз. Предстоящото излизане на Обединеното кралство от Европейското икономическо пространство докара до сериозен отлив на компании и финансови институции от Лондон към Дъблин, Люксембург, Франкфурт и други.

От друга страна, съгласно експертите, Brexit ще отвори доста нови благоприятни условия точно за бизнесмените, които ще предложат качествени и налични услуги в рамките на Европейски Съюз. България е един от откритите софтуерни центрове в Европа, като доста интернационалните компании към този момент отвориха офиси в страната и в този смисъл излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз може да се окаже скъпа опция за доста стартъпи в страната да се осъществят още по-успешно на европейския пазар и на международно равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР