През втория си мандат кметът на Добрич Йордан Йорданов ще

...
През втория си мандат кметът на Добрич Йордан Йорданов ще
Коментари Харесай

Част от добруджанските кметове ще работят комфортно, други имат сериозна опозиция

През втория си мандат кметът на Добрич Йордан Йорданов ще разчита на по-голяма поддръжка от общинските съветници. От 41 общински съветници е построен Общинският съвет в добруджанския град . През предходния си мандат той имаше поддръжката на 8 съветници от Реформаторския блок, а в този момент локалната коалиция ДБГ (ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН) вкара 13 . В предходния Общински съвет ГЕРБ бяха болшинство със 17 и това постоянно се оказваше пречка при гласуването на решения. Така да вземем за пример макар трите сесии, две от които изключителни, за изтегляне на заем за дотъкмяване на стартирания преди повече от три десетилетия блок „ Добрич “, представителите на ГЕРБ не се съгласиха, а притежателите на отчуждени парцели към този момент заведоха каузи против общината. В новия Общински съвет ГЕРБ (СДС) ще разчита на гласовете на 15 свои представители.
Вероятно и в този момент седемте съветници на Българска социалистическа партия за България ще поддържат докладните на Йорданов. В локалния парламент влизат също по двама представители на Вътрешна македонска революционна организация, на Движение за права и свободи и на НФСБ (АБВ, ЗС „ Ал. Стамболийски “, ЗНС).
На кмета на Балчик Николай Ангелов , повдигнат от предприемчив комитет и подсилен от Българска социалистическа партия и АБВ, и през този мандат няма да му е елементарно . Бюджетът на общината за тази година не беше утвърден от общинските съветници и остана в действие миналогодишния бюджет. Сега социалистите вкарват петима общински съветници, а от АБВ са трима при сбор 21. Опонентът му за кметския пост Атанас Атанасов от Вътрешна македонска революционна организация (ГЕРБ, СДС) съумя да вкара 7 общински съветници . От значение ще е по какъв начин ще гласоподават на сесиите тримата общински съветници от Движение за права и свободи двамата представители от „ Демократична България – обединяване “ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) и съветникът от Воля.
От 17 съветници в Общинския съвет в Каварна новоизбраната кметица от Вътрешна македонска революционна организация ще разчита на цялостната поддръжка на четирима воеводи . Нейният конкурент на балотажа Йордан Стоянов от ГЕРБ (СДС) съумя да вкара на първия тур шестима съветници. Четирима представители има Българска социалистическа партия за България, Атака (ПП АБВ, Политическа партия Атака) е с двама и един от НФСБ.
Няма да е елементарно и на новоизбрания кмет на Добричка община Соня Георгиева от Българска социалистическа партия за България. Съветниците на левицата са 8. Толкова са и на Движение за права и свободи, а ГЕРБ (ЗНС) има 5. В предходния Общински съвет ГЕРБ и Движение за права и свободи най-често гласоподаваха дружно против Българска социалистическа партия.
Кметът на Тервел Симеон Симеонов от ГЕРБ има сериозна съпротива от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия . Той ще разчита на 9 свои съпартийци в Общинския съвет, до момента в който Движение за права и свободи вкара 7, а Българска социалистическа партия – 5 и при обединяване сред тях може да се стигне до бламиране на докладните.
Хегемон с 8 съветници в Крушари е Движение за права и свободи . ГЕРБ имат четирима, а Българска социалистическа партия – един. Подобна е обстановката и в Шабла – там ГЕРБ има 8 общински съветници против трима от Българска социалистическа партия и на процедура предложенията на кмета Мариян Жечев няма да срещат сериозен отпор. Комфортно ще се усеща и избраният отново кмет на Генерал Тошево Валентин Димитров. Неговата партия Българска социалистическа партия съумя да вкара 10 общински съветници, до момента в който ГЕРБ (СДС) и локална коалиция Политическа партия „ Никола Петков “ (Земеделски национален съюз) са с по трима представители, а Воля – един.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР