През втория ден от визитата си в Белгия френският президент

...
През втория ден от визитата си в Белгия френският президент
Коментари Харесай

Макрон откри другото лице на брюкселския квартал Моленбек

През втория ден от визитата си в Белгия френският президент Еманюел Макрон посети през днешния ден съдружие на актьори и бизнесмени в брюкселския квартал Моленбек, прочул се като цитадела на джихадисти след атентатите в Париж през ноември 2015 година, съобщи Франс прес.

Макрон, брачната половинка му Брижит, белгийският крал Филип и кралица Матилда бяха посрещнати в споделеното работно пространство " СМарт/ЛаВале " ( " SMart/LaVallee " ). То съставлява помещение от 6000 квадратни метра и преди е било социална пералня. Впоследствие там са ситуирани офисите и ателиетата на към 150 млади актьори и бизнесмени от сферата на културата, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Много значимо беше за мен да Ви доведа тук и да Ви покажа, че творчеството ражда вяра ", сподели крал Филип на президента Макрон.

Това посещаване основава опция имиджът на популации с близо 100 000 души Моленбек да бъде усъвършенстван. Макар че кварталът се намира единствено на километър от центъра на Брюксел, той е един от най-бедните в цяла Белгия.

Моленбек се прочу в чужбина като предградието на Салах Абдеслам, единственият оживял от джихадистите, които направиха нападението в Париж на 13 ноември 2015 година, при което бяха убити 130 души.

" Не е заслужено да гледаме на Моленбек единствено през призмата на неприятните събития ", съобщи Еманюел Макрон и назова впечатляващата работата на сдруженията от квартала, които основават благоприятни условия за развиване на жителите му.

Няколко часа преди визитата на Макрон в Моленбек, служител на реда бе намушкан с нож в историческия център на Брюксел, без обаче да има забележима връзка сред офанзивата и формалното посещаване на Макрон. Полицаят бе ранен леко, а сътрудниците му откриха огън по нападателя, който бе обезвреден.

Очаква се по-късно през днешния ден френският държавен глава да дойде в университет във Валония, където дружно с премиера Шарл Мишел ще дава отговор на въпросите на близо 800 студенти по настоящи тематики.

Посещението на Макрон в Белгия ще приключи със среща с група представители на близо 250-те хиляди французи, живеещи в Белгия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР