През всичките тези години беше направена наистина голяма промяна в

...
През всичките тези години беше направена наистина голяма промяна в
Коментари Харесай

Фандъкова: Направихме голяма промяна в общинското здравеопазване на София

През всичките тези години беше направена в действителност огромна смяна в общинското опазване на здравето. Това сподели пред публицисти кметът на София и претендент за нов мандат като столичен градоначалник Йорданка Фандъкова, която ревизира реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница, съобщи кореспондент на Novini.bg. С вложения на Столичната община е осъществено реновиране на клиниката по ендоскопска и обща хирургия на Първа градска болница и е закупена нова ендоскопска инсталация за диагностични и лечебни процедури.

През първите години ни се наложи да спасяваме общинските лечебни заведения. Подкрепихме ги, намерихме положителни шефове и изчистихме отговорностите, защото всички общински лечебни заведения и ДКЦ-та бяха в доста неприятно финансово положение, съобщи Фандъкова.

65 млн. лв. сме вложили в общинското опазване на здравето единствено за последните три години. Това е сериозна помощ, тъй като най-важното за лечебните заведения е да могат да притеглят и поддържат положителните си екипи, означи столичният кмет.

Нашето предпочитание е да продължим с вложенията, само че и по-сериозно да работим върху модернизацията на лечебните заведения, сподели Фандъкова, като уточни, че от началото на годината Столична община е вложила в Първа градска болница 600 000 лв..

Инвестираме освен тук, само че и в доболничната помощ, добави тя.

Продължаваме с концепциите за рационализация, поканихме нови хора в екипа. Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на идващия Столичен общински екип със своята експертиза, заяви Йорданка Фандъкова.

Консенсусът е най-съществен освен за опазването на здравето, само че и за страната, съобщи проф. Петров. Трябва да работим в консенсус, с цел да осъществим нашата задача. Това, което се прави през днешния ден в Първа градска болница, е добър образец. Много е реализирано, само че има и още доста какво да се прави, уточни проф. Иво Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР