„През всичките 8 години живеех в един затвор от страх

...
„През всичките 8 години живеех в един затвор от страх
Коментари Харесай

Жертва на трафик: 8 години живеех в затвор от страх и принуда

„ През всичките 8 години живеех в един затвор от боязън и насила и не ми се позволяваше да имам никакви усеща. Не бях човек, а машина, която се използваше както от сводника, по този начин и от клиентите. Преживях най-големия призрачен сън, който човек може да си показа “.
Това прочувствено самопризнание направи Олга, която е била жертва на трафик на хора по време на конференцията „ С теб съм. Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем “. Форумът се организира в Софийската младежка лаборатория за нововъведения и бе проведен от ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов.

Инспектор Ян Смит, който е водил следствието по случая на Олга, показа през какви стадии е минал процесът и изясни, че събирането на доказателства за съпричастност на обещано лице в трафик на хора е доста мъчно. Той означи, че работата му с българските управляващи е доста сполучлива и има редица български и холандски жители, арестувани и наказани за това закононарушение с помощта на взаимните им дейности.
„ Трафикът на хора лишава фантазии. Затова се пазете и бъдете осведомени “, прикани Цветанов. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред акцентира, че през вчерашния ден Народното събрание одобри Закона за киберсигурност, което е още една стъпка за противопоставяне на трафика.

„ България към момента е източник на трафик на девойки за полова употреба. Ето за какво би трябвало да организираме още повече осведомителни акции с превантивна цел, само че и да даваме цялостната си поддръжка на всички жертви на това закононарушение. Ако с тези конгреси успеем да спасим даже 1 човешка орис, то всичко би си коствало “, показа пред присъстващите Цветанов.
Той ги прикани да станат посланици на тази идея, тъй като битката против това модерно иго е доста тежка. Той посочи и значимата роля на неправителствения бранш в тази битка, като означи, че в България няма статистика, от която да се добие действителна визия за размерите на това събитие.

" Всяко дете има доста фантазии и всички те постижими, само че за задачата е нужна осведоменост както за евентуалните благоприятни условия, по този начин и за заплахите. Много е значимо децата да бъдат добре осведомени какво съставлява трафикът на хора и да споделят всичко с родителите си ", добави още той.
Във видеообръщение към участниците в конференцията българският еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел акцентира, че трафикът е камшик за актуалното общество. „ Цифровите технологии разрешават на трафикантите да имат достъп до необятен кръг от евентуални жертви. Технологиите обаче могат да бъдат мощно оръжие и в нашите ръце, като с тях разпространяваме значимите послания и препоръки в битката с това зло “, уточни Мария Габриел.

„ Това може да се случи на всеки един човек. Съвременното иго съществува. Застрашени са освен хората, които правят престъпни действия, само че може да се случи на всеки, даже на високообразовани хора. Нека да бъдем деликатни, когато гледаме онлайн разгласи за работа в чужбина с доста положително възнаграждение, тъй като това може да изпепели фантазиите ни “, посъветва евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Тя разяснява, че е нужно време и самообладание, с цел да може всички превантивни ограничения да проработят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР