През всички тези години българският воин, командир и офицер, никога

...
През всички тези години българският воин, командир и офицер, никога
Коментари Харесай

Каракачанов поряза призивите за компромис със Северна Македония

През всички тези години българският боец, пълководец и офицер, в никакъв случай не са обръщали тил на съперника. Те проливаха кръвта си за Добруджа, Тракия, Поморавието, Македония за един общобългарски народен блян – това ги прави доста по-велики от всички тези, които по-късно си присвояваха техните заслуги.

Това съобщи в словото си пред курсантите от НВУ "Васил Левски " военният министър Красимир Каракачанов.

„ Споменавайки Македония, слушам някои наши сътрудници и така наречен общественици да ни приканват „ да създадем компромис “, да приемем, че въпреки всичко „ нещата са се трансформирали “. С какво да създадем компромис? С тези 200 000 български воини, които загиваха по бойните полета през 1912 – 1913, 1915 – 1918, 1941 – 1944 година?

Да забравим това, че техните деца, майки, съпруги караха един тежък живот, тъй като техните мъже и синове загиваха за един общобългарски народен блян – с това ли да създадем компромис?

Или да създадем компромис с тези, които няколко десетилетия рушаха българските военни монументи и разпиляваха костите на нашите герои.

С кого да разделим нашата история? Възпитаници на военното учебно заведение са Гоце Делчев, полковник Дрангов, полковник Дървингов, военачалник Протогеров, общо 11 генерали от Българската войска, десетки полковници, стотици офицери. Какъв компромис да създадем – да ги назовем някакви други, а не българи?

След като те умираха в редовете на Българската войска за българския народен блян. Убеден съм, че няма българско сърце и няма българин в чиито вени тече българска кръв, който е подготвен да направи това “, сподели още министър Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР