През всички тези години – и като евродепутат, и като

...
През всички тези години – и като евродепутат, и като
Коментари Харесай

Мария Габриел: Борисов няма да даде имунитета си, докато не приключи реформата в правосъдието

„ През всички тези години – и като евродепутат, и като еврокомисар в никакъв случай не съм прекъсвала връзката си с хората в България и с България “. Това сподели в изявление за Би Ти Ви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в отговор на въпроса по какъв начин се е решила да се откаже от поста в Брюксел.

Бившият еврокомисар даде изявление, откакто държавното управление „ Денков-Габриел “ се закле, в предаването „ 120 минути “. Съгласно съглашението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след 9 месеца Габриел би трябвало да смени Николай Денков на поста министър председател.

Относно войната сред Украйна и Русия тя счита, че страната ни би трябвало да има ясна позиция, с цел да може след това да взе участие във възобновяване на Украйна.

„ България е суверенна страна, не е заслон, решенията се вземат само и единствено в България. Наистина значимо е тя да отстоява своята принадлежност към европейското семейство – това е цивилизационен избор “, посочи някогашният еврокомисар.

За поискания от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов вицепремиерът подсети, че има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се дават имунитети на депутати, до момента в който не завърши промяната в правораздаването.

На въпроса дали чака президентът Румен Радев да блокира отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор тя отговори: „ Решението е напълно на президента, почитам президентската институция и считам, че има метод и метод доста интелигентно в разделянето на управляващите да допринесем за повече успокоение в българското общество “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР