През времето на работа на 46-ото Народно събрание от Демократична

...
През времето на работа на 46-ото Народно събрание от Демократична
Коментари Харесай

Атанас Атаносв: С Петков и Василев сме на едно мнение по основните теми

През времето на работа на 46-ото Народно заседание от „ Демократична България “ установихме, че сме единомишленици с Кирил Петков и Асен Василев по главните тематики, да вземем за пример битката с корупцията. Това съобщи пред съпредседателят на „ Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

„ Готови сме на взаимоотношение. Когато се забележим с тези хора ще обсъдим методите на партньорство. За да им предложим места в листата, те би трябвало да ни бъдат съдружен сътрудник ”, добави той.

По думите му от партията са имали неофициални контакти с Петков и Василев, до момента в който са били министри.

Атанасов цитира Асен Василев, който сподели, че е „ доста значимо да се работи за това в идващото Народно събрание да се сътвори консистентно болшинство от единомишленици, което да излъчи държавно управление “. „ Провалът на отишлото си Народно заседание беше в това – нямаше обща платформа, на база на която да бъде основано болшинство. Това би трябвало да бъде преодоляно “, добави той.

Според него има още по-голям риск от накъсване на парламентарното пространство от нови субекти. „ Тук е въпрос на мъдрост и държание за централизация и събиране на силите, които желаят смяна “, добави той.

„ Искам да подчертавам върху доста значими неща, които останаха настрана. Корпорацията „ ГЕРБ ” е на власт. Това е пагубно за страната. От Демократична България декларирахме преди 4 години, че главната ни задача е да демонтираме Борисовата страна. Трябва ни болшинство, което да излъчи държавно управление на смяната, което да извърши този ремонт, колкото и жестоко да звучи. Тези хора са още на власт в съществени браншове – в енергетиката, превоза. През цялото време се възползват от прокурорски чадър ”, сподели още съпредседателят на „ Демократична България ".

Той съобщи, че от „ ИТН ” са можели да сформират държавно управление, само че като че ли не са желали. От друга страна Българска социалистическа партия доста са желали, само че не са съумели.

„ Ако „ Демократична България ” бяхме мандатоносител, щяхме да покажем политическа просвета и метод, по който се търси и събира болшинство за сформиране на държавно управление ”, посочи Атанасов.

„ Ние от „ Демократична България направихме огромни взаимни отстъпки още през цялото време. Публично декларирахме, че не желаеме министри. Публично декларирахме, че сме подготвени даже да подкрепим държавно управление без съдружно съглашение. Това са доста огромни взаимни отстъпки в политиката.Показахме предпочитание да се сътвори държавно управление “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР