През вчерашния ден станахме свидетели на неособено приятни за наблюдаване

...
През вчерашния ден станахме свидетели на неособено приятни за наблюдаване
Коментари Харесай

Надал за казуса със Зверев: Не можеш да си такъв, когато те гледат милиони деца

През вчерашния ден станахме очевидци на неособено приятни за наблюдение подиуми, откакто Александър Зверев си изпусна нервите по извънредно неприемлив метод на шампионата в Акапулко. Германецът остана неудовлетворен от присъждане на основна арбитър, което оказа основно влияние на изхода от мача му на двойки, в който двамата с Марсело Мело позволиха загуба в съдбоносен супер тайбрек от опитния тандем Лойд Гласпул и Хари Хелиоовара.

Това провокира гнева на международния номер три, който изсипа куп хули по адрес на арбитъра, а след това нанесе голям брой удари с ракетата си по неговия стол, до момента в който не спираше да го гледа с насъскан взор. Самото публично лице слезе съвсем бегом от работното си място, а заплашителното държание на Зверев беше осъдено с дисквалификация от шампионата.

Самият тенисист се извини за случилото и призна грешката си, а неговите сътрудници също са на мнението, че Саша е получил изцяло заслужено наказване. Вчера въпросната теза беше подкрепена от Новак Джокович, а през днешния ден и Рафаел Надал се причисли към същата позиция, споделяйки следното мнение по тематиката:

" Съчувствам на Саша, тъй като имаме добра връзка с него, само че дисквалификацията му е изцяло заслужена, защото нямаш право да се държиш по сходен метод. Самият той доста добре го схваща и случилото се ще му послужи за урок. Радвам, че че Александър към този момент се е извинил за стореното и осъзнава неприемливостта на тази постъпка. Не можеш да показваш такова държание, когато те гледат милиони деца. Вярвам, че Зверев ще извлече нужните поучения от станалото и това ще го направи по-силен за в бъдеще " - приключи Рафа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР