През вчерашния ден станахме свидетели на категорично най-голямата сензация за

...
През вчерашния ден станахме свидетели на категорично най-голямата сензация за
Коментари Харесай

Алкарас след загубата: Бях изненадан от неговата играта; не можах да поддържам нивото му

През вчерашния ден станахме очевидци на изрично най-голямата сензация за годината в света на тениса, откакто Карлос Алкарас беше надигран от квалификанта Фабиан Марожан в третия кръг на Мастърса в Рим. Испанецът таман си беше подсигурил завръщане под номер едно в международната класация и играеше най-хубавия си тенис, до момента в който международният номер 135 нямаше извоювана среща на сходно равнище до началото на седмицата, само че сътвори същински състезателен героизъм и в профил първенеца от Мадрид.

Самият Алкарас одобри провалянето изцяло почтено и хвърли винатата само върху себе си, изказвайки заслужени суперлативи към своя конкурент по време на последвалата си конференция:

За това какво е знаел за своя противник:

- Не го бях следил изключително преди мача ни. Проследих някои от резултатите му на равнище Чаланджър и е видно, че се оправя добре, само че несъмнено ме изненада доста с високото си равнище на игра. Сигурен съм, че скоро ще пробие в топ 100 на света, в случай че продължава по същия метод. Беше в действителност изненадващо за мен.

За това по какъв начин прави оценка личната си игра и за какво не е съумял да вкара дуела в трети сет:

- Очевидно е, че не играх добре, само че той се показа в действителност доста мощно и не можах да отговоря на равнището му. Съперникът ми резервира високото си ниво от началото до края, което е в действителност извънредно мъчно за реализиране. Опитах се да се боря до последната топка, единствено че не беше задоволително. Вторият сет беше оспорван, имах своите шансове и можех да го печеля, само че той заслужаваше успеха и ще направи доста повече от една изненада, в случай че играе по този начин.

За това какво му следва преди Ролан Гарос:

- Ще си умря малко, тъй като несъмнено нуждая се от няколко дни, с цел да освежа мозъка си и да бъда изцяло подготвен за Ролан Гарос. Впоследствие ще бъда на подготвителния корт, защото би трябвало да упражнявам крепко, в случай че желая да реализира добър резултат на шампионата и да се усъвършенствам. В последно време имах прекалено много мачове  не можех да упражнявам толкоз, колкото ми се желае, тъй че е добре пристигнало, че ще мога да се прибера вкъщи, с цел да наваксам с тази част от подготовката си.

За това по какъв начин се усеща от събитието, че ще бъде първи подложен на Ролан Гарос:

- Страхотно е да бъдеш първи подложен на шампионат от Големия шлем, само че се пробвам да не мисля прекомерно доста по тази причина. Не е от толкоз огромно значение дали си първи, втори или трети, тъй като всяко от тези места дава опция за добър чоп. Наистина е отлично, единствено че в същото време няма да ми е от изключително огромна изгода.

За това дали е имал физически проблеми по време на мача:

- Не, усещах се съвършено физически. Той ме накара да се усеща дискомфортно на корта. Беше нападателен от самото начало и търсеше линиите, което ме затрудняваше в опитите ми да вляза в мача и направих голям брой неточности в разиграванията, които поначало не са присъщи за мен. Такива дни са част от тениса и би трябвало да се оправя със случилото се. Във втория сет имах възможностите си, само че не се възползвах от тях и той победи изцяло справедливо.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР