През вчерашния ден станахме свидетели на истинска гладиаторска битка в

...
През вчерашния ден станахме свидетели на истинска гладиаторска битка в
Коментари Харесай

Мъри с остри критики след мача си, приключил след 4 сутринта: Това е някакъв фарс

През вчерашния ден станахме очевидци на същинска гладиаторска борба в третия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън, откакто Анди Мъри реализира невъобразим поврат от 0:2 сета срещу представителя на домакините Танаси Кокинакис в дуел, траял цели 5 часа и 45 минути и трансформирал се във втория най-дълъг мач в историята на конкуренцията. Колкото и да бе впечатляващ въпросният конфликт обаче, той провокира голям брой полемики след това поради обстоятелството, че завърши след 4 часа сутринта локално време. 

Организаторите си навлякоха редица рецензии по отношение на правенето на програмата, като измежду изразилите отрицателно мнение в тази посока бе и самият Анди Мъри, който дефинира случилото се като фарс.

" Не е прелестно да приключиш мача си в 4 часа сутринта и не знам за кого е от изгода да се случва всичко това. Идваме тук и единственото, което обсъждаме, е точно продължителността на срещата и последствията от това, а не говорим толкова за епичния конфликт Мъри-Кокинакис. В последна сметка всичко приключва като някакъв фарс. Удивително е, че хората останаха до самия завършек на дуела, и в действителност правя оценка високо метода, по който подкрепяха всеки от нас и атмосферата, която сътвориха до последната точка. Това значи доста за мен.

Но в случай че погледнем от друга вероятност и си представим, че моето дете е подавач на топки и се постанова да се прибере у дома в 5 сутринта, то като родител ще бъде повече от сърдит. Няма изгода от толкоз късноприключващи срещи за никого - нито за децата, нито за съдиите, нито за формалните лица. Не считам, че феновете също са очаровани, а за състезателите е ненужно да разясня, че не е за предпочитане сходно стичане на събитията ", безапелационен бе някогашният номер едно на последвалата си конференция. 

Andy Murray: Australian Open late finish was a farce and tennis has to change
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР