През вчерашния ден имаше три регламентирани протестни мероприятия - в

...
През вчерашния ден имаше три регламентирани протестни мероприятия - в
Коментари Харесай

МВР: Животът и здравето на Дариткова и Нинова бяха застрашени пред БНТ

През вчерашния ден имаше три регламентирани протестни мероприятия - в региона на Висшия адвокатски съвет, пред резиденцията на Турция и пред храма Света София. И трите протекоха обикновено, без нарушавания на публичния ред, разяснява началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев.

Освен тях се организираха и две нерегламентирани прояви. При едната – пред постройката на Министерски съвет, протестиращите започнаха да хвърлят яйца, бе ударен в окото един от служителите на реда, който незабавно е изведен, оказана му е здравна помощ, положението му е положително. Към 21 часа нощес протестиращите бяха призовани да блокират 11 кръстовища, 10 от които бяха освободени към 23.30 ч., а към 0.30 ч. бе възобновено и придвижването на кръстовището на "Орлов мост ".

Второто нерегламентирано мероприятие се състоя пред Българска национална телевизия, където бяха блокирани изходите на постройката и околните улици. Напрежение породи при излизането на ръководителите на двете най-големи парламентарни групи в Народно събрание, взели участие в обзорно предаване на малкия екран. При появяването им имаше мощна вербална експанзия, мятане на бутилки, кенчета, което застрашаваше живота и здравето им. Затова бе неотложно полицията да се намеси, не е употребена физическа мощ, с изключение на в някои от моментите, в които се наложи изтласкване на протестиращите изясни комисар Стойнев.

Началникът на отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи акцентира, че се усилва броят на жителите, които претендират за нарушение на правата им за свободно напредване. Те демонстрират податливост и към по-крайни дейности по отношение на протестиращите и само наличието на полиция не разрешава да се стигне до саморазправи. От друга страна блокирането на основни места е причина и за пътнотранспортни катастрофи, предизвести още началникът на отдел „ Охранителна полиция “.

Комисар Стойнев прикани участниците в протестните мероприятия за отговорно държание, недопускане на провокации с полицейските органи и съблюдаване на общоприетите правила, тъй че да не се основава стеснение за останалите жители.

https://www.youtube.com/watch?v=-36Npnxw4WU&feature=youtu.be
Източник: МВР
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР