През утрешния ден над страната ще превали, по-значителни ще са

...
През утрешния ден над страната ще превали, по-значителни ще са
Коментари Харесай

Облаци и валежи, утре нахлува студен въздух

През утрешния ден над страната ще превали, по-значителни ще са преваляванията в Централна и Източна България, до момента в който в западните региони ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността.

С сдържан, в източните региони и поречието на Дунав и краткотрайно мощен източен вятър ще стартира да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са сред 7 и 12, оптималните - сред 11 и 16 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на повече места и по обилни в следобедните часове. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен източен вятър. Дневните температури малко ще се намалят и оптималните ще са сред 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето сутрнита ще е 3, денем ще се усили до 4 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над към 2000 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в планините на изток и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 8, на 2000 метра - към 2 градуса.

В петък от изток-североизток, с сдържан вятър, ще нахлува относително студен въздух и температурите ще са съвсем без дневен ход. Ще остане най-вече облачно, в доста региони ще вали дъжд, над към 1800 м - сняг.

По-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област. В събота облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще остане с източна съставния елемент, ще е слаб до сдържан. Температурите още малко ще се намалят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР